«Αποκλειστική υποχρέωση του ΑΣ η ερμηνεία του μνημονίου»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Πρόσωπο κοινής αποδοχής ο Ομηρος Φωτιάδης

Ξεκάθαρη θέση απέναντι σε διάφορα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών με προφανείς στόχους πήρε ο Ερασιτέχνης ΑΡΗ με ανακοίνωση του, αναφερόμενος στο μνημόνιο συνεργασίας με τον Αλεξ Κάλας και τον Ομηρο Φωτιάδη.

«Σχετικά με δημοσίευμα ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης που αφορά το “Μνημόνιο Συνεργασίας”,μεταξύ του ΑΣ ΑΡΗΣ και του κ. Α.Κάλλας και την αναφορά στο όνομα του τέως Αντιπροέδρου του ΑΣ ΑΡΗΣ, κ. Όμηρο Φωτιάδη, το ΔΣ του Συλλόγου μας δηλώνει τα εξής:

1.- Ο κ. ΄Ομηρος Φωτιάδης εκλήθη από τον Πρόεδρο του ΑΣ ΑΡΗΣ, να παραστεί στο ΔΣ που αφορούσε τις διαδικασίες σύνταξης και υπογραφής του “Μνημονίου Συνεργασίας”, καθώς κρίθηκε πως η παρουσία του θα βοηθούσε στην όλη διαδικασία.

2.-Με κοινή πρόταση και σύμφωνη γνώμη των δύο συμβαλλομένων μερών του “Μνημονίου Συνεργασίας”, του ζητήθηκε να ορισθεί ως “επιτηρητής” της συμφωνίας, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής-εμπιστοσύνης και των δύο αντισυμβαλλομένων μερών. Πρόταση την οποία και αποδέχθηκε.

3.-Η πρόταση στον κ. ΄Ομηρο Φωτιάδη, έγινε μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ ΑΡΗΣ, παρουσία όλων των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας.

4.-Η παρουσία του ως “προσώπου κοινής αποδοχής-εμπιστοσύνης” στην τήρηση όλων των παραμέτρων του “Μνημονίου Συνεργασίας” μεταξύ του ΑΣ ΑΡΗΣ και του Α.Κάλλας, κρίθηκε θετική, αμερόληπτη και αντικειμενική.

5.- Δεν τέθηκε ποτέ θέμα από τον ΑΣ ΑΡΗΣ ή τον Α.Κάλλας, αλλά και τον ίδιο τον κ. ΄Ομηρο Φωτιάδη, να αναλάβει ρόλο “επιδιαιτητή” ή να ερμηνεύσει το περιεχόμενο του “Μνημονίου Συνεργασίας” ούτε να “αποφανθεί” επί συγκεκριμένων ή εξ ολοκλήρου της Συμφωνίας των δύο μερών. Αυτό είναι αποκλειστική υποχρέωση του ΑΣ ΑΡΗΣ και των αρμοδίων νομικών του συμβούλων, εάν και εφόσον προκύψει τέτοιο θέμα».

Προτεινόμενα Άρθρα