Αποφάσισε κατά της ΑΕΚ η ΕΕΑ

από AllAboutARIS

Μετά την ισοψηφία της προηγούμενης εβδομάδας (3-3), η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αυτή τη φορά και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, πήρε απόφαση και αυτή είναι αρνητική για την ΑΕΚ.

Όπως αποκαλύπτει το SDNA, το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε ψηφίσει «λευκό», δεν πείστηκε από όσα είπε στην Επιτροπή ο Δημήτρης Μελισσανίδης και αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της καταγγελίας του Ολυμπιακού.

Έτσι, με ψήφους 4-3 η καταγγελία του Ολυμπιακού κρίνεται βάσιμη και η ΠΑΕ ΑΕΚ θα πρέπει να υποστεί τις επιπτώσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτές δεν θα είναι ιδιαίτερα σκληρές για την ΑΕΚ και θα μείνουν σε οικονομικό επίπεδο. Η ΠΑΕ αναμένεται να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο, πιθανότατα όχι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ παράλληλα δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή της στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

Για «ανοικτή γραμμή με τον Ολυμπιακό» κατηγόρησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον Γεώργιο Βάμβουκα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αλίευσε το SDNA, o Γεώργιος Βάμβουκας αντέδρασε, απείλησε με δικαστήρια και ο Δημήτρης Μελισσανίδης απάντησε με μια ατάκα που θα συζητηθεί.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ενώπιον της Επιτροπής σχετικά με την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ περί ασυμβίβαστου λόγω ΟΠΑΠ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε έντονη λογομαχία με το μέλος της Επιτροπής, Γεώργιο Βάμβουκα.

Αρχικά, ο Μελισσανίδης είπε στον Βάμβουκα πως «έχεις ανοικτή γραμμή με τον Ολυμπιακό», κατηγορώντας τον ουσιαστικά για μεροληπτική στάση στις αποφάσεις του στην Επιτροπή. Ο Βάμβουκας αντέδρασε και ο Μελισσανίδης του είπε «άμα θέλεις, πάμε στα δικαστήρια».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος, στον οποίο ο Μελισσανίδης είπε μια ατάκα που προκάλεσε σάλο στην Επιτροπή:

Βάμβουκας: «Παρακαλώ να γραφτούν στα πρακτικά αυτά».
Μελισσανίδης: «Είσαι σε εντεταλμένη υπηρεσία».
Βάμβουκας: «Να γραφτούν στα πρακτικά».
Μελισσανίδης: «Στ΄ αρχ@δια μου»!
Βάμβουκας: «Θα πάμε στα δικαστήρια».
Μελισσανίδης: «Να πας όπου θέλεις».

Είναι προφανές πως οι σχέσεις Βάμβουκα – Μελισσανίδη είναι σε οριακό σημείο και πως δεν αποκλείεται οι εκατέρωθεν απειλές περί δικαστηρίων να γίνουν πράξη, με τις δύο πλευρές να λύνουν τις διαφορές τους στις δικαστικές αίθουσες.

Καταγγελία για Μαρινάκη πως ασκεί διοίκηση

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης όμως δεν σταμάτησε εκεί και ανέφερε στην Επιτροπή πως θα πρέπει να διερευνήσει για το αν ασκεί διοίκηση ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, ενώ έχει περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή του απάντησε ότι το έχει υπόψη της και ότι ήδη το διερευνά. «Ηδη έχουμε αρχίσει και το ψάχνουμε» του είπαν χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο «Τίγρης» προσκόμισε δημοσιεύματα του Reuters από αναφορές της Ιντερπόλ και τόνισε στην ΕΕΑ: «Εδώ τον ψάχνει ολόκληρη Ιντερπόλ. Εσείς τι κάνετε;»

Ο ισχυρός άνδρας της AEGEAN «κάρφωσε» τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο για την ανακοίνωση που έβγαλε χθες λέγοντας πως την δημοσίευσε επίτηδες για να τον στοχοποιήσει και να την χρησιμοποιήσει σήμερα η επιτροπή.

Τέλος, κατηγόρησε μέλος της ΕΕΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εσύ σκρινάρεις τον Ολυμπιακό», ενώ για άλλον του είπε: «Ξέρω ότι μιλάς κατευθείαν με Πειραιά».

Μάλιστα, τους προειδοποίησε όλους με νομικές ενέργειες και αγωγές…

Προτεινόμενα Άρθρα