Απέκτησε έννομο δικαίωμα για Β!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Μπαίνει έστω και με μεγάλη καθυστέρηση στην τελική του ευθεία το θέμα της ανόδου της ομάδας

Αυτό που ο ΑΡΗΣ περιμένει εδώ και καιρό, είναι εδώ και λίγη ώρα γεγονός, έστω και…μερικώς καθώς η Νίκη Βόλου δήλωσε συμμετοχή στην Γ εθνική, ενώ και ο ΟΦΗ ως το απόγευμα θα έχει κλειδώσει την συμμετοχή του στην Γ εθνική αφού από το πρωί βρίσκεται στην διαδικασία των σχετικών εγγράφων στην Ομοσπονδία.

Τι σημαίνει αυτό για τον ΑΡΗ; Πολύ απλά οι δυο ομάδες επέλεξαν και επίσημα πλέον να αγωνιστούν στην Γ εθνική και ο ΑΡΗΣ αποκτά το έννομο δικαίωμα να προσφύγει στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και να ζητήσει την κάλυψη των θέσεων που μένουν κενές στην δεύτερη κατηγορία.

Βέβαια οι νομικοί του συλλόγου σημειώνουν ότι για να είναι απόλυτα εξασφαλισμένη η άνοδος θα πρέπει σήμερα να τελειωσει και το θέμα της Κέρκυρας, ώστε η επικύρωση της βαθμολογίας στην Λίγκα και το αντίστοιχο κάλεσμα από την football league (που πλέον για ΟΦΗ, Ν. Βόλου δεν έχει ουσία καθώς επέλεξαν Γ) να σφραγίσει την άνοδο του ΑΡΗ. Γιατί στην Ελλάδα μπορεί να δούμε ξαφνικά κάποια ομάδα να δηλώνει Γ, αλλά μετά και Β!!!! Άλλωστε το έκανε ήδη ο ΑΡΗΣ αυτό υπό διαφορετικές βέβαια συνθήκες καθώς η δήλωση στην Γ εθνική είναι για τυπικούς λόγους

Αυτό το οποίο ενδεχομένως να περιμένει ο ΑΡΗΣ είναι μήπως προκύψει και τρίτη ομάδα . Αν πχ αποβληθεί η Κέρκυρα αυτομάτως ανεβαίνουν οι τρεις αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Παναργειακός δεν θα δηλώσει Β εθνική έτσι και αλλιώς. Αν συμβεί αυτό τότε ίσως να μην χρειαστεί καν προσφυγή στην εφέσεων, αλλά η άνοδος να έρθει με απόφαση της ΕΠΟ όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό.

Η ουσία είναι ότι πλέον τα πράγματα μπαίνουν επιτέλους σε μία σειρά και ως τις 20 Αυγούστου θα έχει-επιτέλους- ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Έστω και με τεράστια καθυστέρηση. Για αυτό και πρέπει αυτές οι δυο βδομάδες ως τότε να μην μείνουν ανεκμετάλλευτες και ο ΑΡΗΣ να ενισχυθεί με παίκτες πολλούς και ικανούς.

Προτεινόμενα Άρθρα