«Αντάξιο του ΑΡΗ το νέο μετοχικό κεφάλαιο»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στις τελευταίες εξελίξεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΑΣ

Στο θέμα του μνημονίου και γενικότερα στις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα αναφέρθηκε ο Τάσος Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Ο πρόεδρος του ΑΣ στάθηκε στο νέο μετοχικό κεφάλαιο το ο ποίο θα ορίσει η ΓΣ, σχολιάζοντας και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον σύλλογο.

Αναλυτικά :

Για το θέμα του μνημονίου: «Εμείς από την αρχή ως ΑΣ, θέλαμε να γίνει μία συμφωνία με τον άνθρωπο που θα αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Σε αυτή την φάση, ο κ. Κάλας έστειλε κάποιες δικές του σκέψεις σε ένα μνημόνιο, το οποίο επεξεργαστήκαμε. Επειδή όμως τα περισσότερα μέλη έλειπαν, ήταν περισσότερο μία συζήτηση.

Κάποιοι άνθρωποι εξέφρασαν την αγωνία τους σχετικά με το μνημόνιο και το συμφέρον του συλλόγου. Εμείς από την άλλη υπογραμμίσαμε την ανάγκη συμφωνία για συγκεκριμένα ζητήματα, όπως την εκκαθάριση και τις ακαδημίες, καταλήξαμε όμως ότι το καλύτερο αυτή τη στιγμή είναι να μην προχωρήσουμε σε κάποιο μνημόνιο, κάτι που αναγνώρισε και ο κ. Κάλας».

Για τον λόγο που ο Κάλας ήθελε το μνημόνιο: «Συμφωνητικά συνεργασίας έχουμε κάνει και με το μπάσκετ, το γυναικείο ποδόσφαιρο και το γυναικείο βόλεϊ. Απλά αυτό του ποδοσφαίρου είναι πιο διαδεδομένο. Ο Κάλας γνώριζε ότι δεν θα έχει προτεραιότητα για το νέο μετοχικό κεφάλαιο ακόμα και με το μνημόνιο, αλλά ήθελε να διασφαλίσει τα χρήματα του».

Για το θέμα του νέου μετοχικού κεφαλαίου: «Αφού οριστεί από την ΓΣ το νέο μετοχικό κεφάλαιο, θα πρέπει να καταβληθεί σε μετρητά και μετράει μόνο το ποσό που θα βάλει εκείνη την στιγμή. Τα χρήματα που βάζει τώρα, ενδεχομένως θα μπορέσει να τα μετοχοποιήσει σε μία μελλοντική ΑΜΚ. Πρέπει να το δούμε με τους νομικούς. Είναι λογιστικό το θέμα».

Για την διάθεση του Κάλας να δηλώσει «παρών» στο νέο μετοχικό κεφάλαιο: «Φαίνεται από τις πράξεις του. Από την στιγμή που πήρε αυτό το ρίσκο, πλήρωσε τους παίκτες μέχρι τον Ιούνιο, τρέχει η προετοιμασία και γίνονται μεταγραφές, φαίνεται η διάθεση του να συνεχίσει. Όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για να βοηθήσει και τον ΑΡΗ».

Για την μεγαλύτερη ένσταση των οργανωμένων πάνω στο μνημόνιο: «Ειχαν τον φόβο μήπως το ΔΣ υπογράψει το μνημόνιο. Τους εξηγήσαμε ότι δεν είμαστε σε απαρτία και ότι δεν θα το κάνουμε πριν αφουγκραστούμε τον κόσμο σε αυτό το θέμα».

Για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου: «Το όνομα του ΑΡΗ είναι μεγάλο και θα πρέπει να υπάρχει ένα ποσό που να ανταποκρίνεται σε αυτό. Το ΔΣ θα εισηγηθεί ένα ποσό στην ΓΣ, το οποίο το σώμα μπορεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο. Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το τελικό ποσό. Άλλο το ποσό που θα εισηγηθούμε και άλλο αυτό που θα καταβληθεί».

Για τον λόγο που δεν έχουν γίνει γνωστά με λεπτομέρειες, τα χρήματα που μπήκαν από τον κ. Κάλας: «Στην τελευταία ΓΣ τέθηκε σαν θέμα και ανέφερα κάποια στοιχεία για την περσινή περίοδο, με την δέσμευση ότι στην επόμενη ΓΣ για την σύσταση της ΠΑΕ, θα δοθούν πιο αναλυτικά στοιχεία».

Για το θέμα Γαλανού: «Δυστυχώς θα καταλήξουμε στα δικαστήρια. Υπάρχουν μερικές εκκρεμότητες, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν».

Για το βόλεϊ: «Υπήρχαν κάποιες επαφές με ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το ΤΑΑ. Μερικοί είχαν κάποια αιτήματα και θεώρησαν ότι δεν πήραν τις κατάλληλες απαντήσεις. Εκαναν πίσω. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε το νέο πενταμελές σχήμα. Εχουμε κάνει επαφές με τους παίκτες, όπως και τον προπονητή. Μετά τις 15 Αυγούστου και έχουμε τελειώσει και με το βόλεϊ».

Για την επικοινωνία που είχε με τον κ. Γκιρτζίκη: «Μου επανέλαβε αυτό που έχει πει παλαιότερα. Οτι δεν μπορούν να απαγορεύσουν σε ένα σωματείο, αυτό που δικαούται από τον νόμο. Περιμένει να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις που εκκρεμούν, για να επικωρθούν οι βαθμολογίες και να δρομολογηθούν οι υπόλοιπες διαδικασίες».

Για την σύσταση της νέας ΠΑΕ και έαν θα εμποδίσει την συμμετοχή της ομάδας στην Φούτμπολ Λιγκ: «Η σύσταση της ΠΑΕ θα καθυστερήσει, αλλά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα».

Προτεινόμενα Άρθρα