«Η επικύρωση της Σούπερ Λιγκ, θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για τον ΑΡΗ»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Κάθε μέρα που περνάει, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον ΑΡΗ»

Πολλά και ενδιαφέροντα ανέφερε ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου σχετικά με το θέμα της ανόδου, με δηλώσεις του στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Ο νομικός του ΑΡΗ στάθηκε στην επικύρωση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ μεθαύριο, η οποία θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των διαδικασιών που περιμένει ο ΑΡΗΣ, για να δρομοληθούν οι εξελίξεις και να ξεκαθαριστεί το θέμα της ανόδου.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Χατζηιωάννου

Για το τι γίνεται αυτή τη στιγμή, μετά την αποβολή της Κέρκυρας: «Αυτά που θα σας αναφέρω, είναι προϊόν ενημέρωσης που είχαν πριν από λίγο από την Αθήνα. Εκείνο που πληροφορούμαι είναι ότι αυτή τη στιγμή, ακόμα δεν έχει κατατεθεί η προσφυγή της Κέρκυρας στο διαιτητικό της ΕΠΟ. Αυτό θα γίνει αύριο και μάλλον θα συζητηθεί την άλλη Δευτέρα. Το ευχάριστο είναι ότι μεθαύριο, η Σούπερ Λιγκ θα προχωρήσει σε επικύρωση της βαθμολογίας, εκτός της θέσης της Κέρκυρας. Αυτό πρέπει να γίνει, διότι η σύμβαση της Nova έχει αυστηρές ρήτρες. Όταν επικυρωθεί η βαθμολογία, θα ακολουθηθούν και οι διαδικασίες που περιμένει ο ΑΡΗΣ. Θα προκύψουν τα κενά των ΟΦΗ και Νίκη Βόλου. Τότε θα έρθει η ώρα του ΑΡΗ και των άλλων δευτεραθλητών».

Για το πώς επηρεάζουν τον ΑΡΗ οι κινήσεις των Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης: «Εφόσον γίνει η επικύρωση της Σούπερ Λιγκ την Τετάρτη, ο ΑΡΗΣ δεν επηρεάζεται. Δεν θέλει να πάρει την θέση της Κέρκυρας, αλλά των ομάδων που υποβιβάστηκαν στην Φούτμπολ Λιγκ και θα αγωνιστούν τελικά στην Γ’ Εθνική. Εχουμε 100% νομικά δίκιο και δικαιούμαστε να παίξουμε στην Φούτμπολ Λιγκ, από την στιγμή που έχει προκύψει το γνωστό θέμα με ΟΦΗ και Νίκη Βόλου.

Η Φούτμπολ Λιγκ δεν θα καλέσει τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ ή την ερασιτεχνική Νίκη Βόλου, αλλά τις ΠΑΕ, αν υπάρχον αυτές ακόμα. Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής δεν συμμετέχουν οι ερασιτεχνικές ομάδες, αλλά οι ΠΑΕ».

Για το πρόβλημα που δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση στο μεταγραφικό: «Κάθε μέρα που περνάει, είναι μεγάλο πρόβλημα για τον ΑΡΗ. Υπάρχει θέμα για τις διεθνείς μεταγραφές. Το TMS κλείνει στις 31 Αυγούστου για παίκτες από το εξωτερικό, όπως ο Κόστλι. Για τους ξένους που αγωνίζονταν στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, όπως δηλαδή τον Καμαρά».

Για τα μπαράζ: «Πιστεύω ότι θα γίνουν μπαράζ. Οι θέσεις είναι δύο και οι υποψήφιοι, τέσσερις. Εάν Κηφισιά και Παναργειακός μπορέσουν να συμμετάσχουν, θα γίνουν μπαράζ. Μέχρι τώρα, γίνονται όμως με τα περσινά ρόστερ. Δεν ξέρω τι θα πει η ΕΠΟ φέτος».

Για το θέμα συμμετοχής του ΑΡΗ στο Κύπελλο Ελλάδος: «Αυτή τη στιγμή ο ΑΡΗΣ δεν έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή, από την στιγμή που δεν είναι στην Φούτμπολ. Πρώτο μέλημα της ομάδας είναι κατοχύρωση της συμμετοχής της στην Β’ Εθνική. Μετά, θα δει και το θέμα του Κυπέλλου».

Για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ: «Φέτος θα πάει αρκετά πίσω. Δεν έχει επικυρωθεί ακόμα η βαθμολογία του περσινού πρωταθλήματος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Θα είναι ένας όμιλος, οι μετακινήσεις αρκετές και λογικά θα έχουμε για ένα διάστημα εμβόλιμες αγωνιστικές».

Για το θέμα της ανόδου την νέα χρονιά στην Σούπερ Λιγκ: «Υπάρχει η διάθεση να μην γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ, γιατί δεν θα βγαίνουν οι προθεσμίες».

Για τις ημερομηνίες σύστασης της νέας ΠΑΕ: «Αν το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 27 Σεπτεμβρίου, ο ΑΡΗΣ πρέπει μέχρι τις 12 να συστήσει την ΠΑΕ. Προλαβαίνει άνετα. Δεν χρειάζεται όμως να γίνει και η κάλυψη του νέου μετοχικού κεφαλαίου. Μπορεί να πάει μέχρι και τέσσερις μήνες, αλλά θα προσπαθήσουμε να γίνει άμεσα».

 

Προτεινόμενα Άρθρα