Δοκιμάζεται ο Άλαν Κιμπαλουλά

από AllAboutARIS

Στο μικροσκόπιο ο κονγκολέζος με γαλλικό διαβατήριο παίκτης που προέρχεται από τις Ακαδημίες της Λιλ και έπαιζε την προηγούμενη διετία στην Νόμε Κάλιου του Ταλίν.

Ένα ακόμη παίκτη έφερε χθες στη Θεσσαλονίκη ο ΑΡΗΣ αυτή τη φορά για δοκιμή. Πρόκειται για τον 23χρονο Άλαν Κιμπαλουλά. Τι εστί Κιμπαλουλά; Είναι γάλλος μεσοεπιθετικός γεννημένος την πρωτοχρονιά του 1992, προϊόν των φημισμένων ακαδημιών της Λιλ στις οποίες εντάχθηκε όταν ήταν μόλις εννιά ετών. Στην πρώτη ομάδα όμως δεν κατάφερε να αγωνιστεί ποτέ (αντίθετα έκανε πολλά παιχνίδια με την 2η ομάδα). Τον Γενάρη του 2013 μετακόμισε στο πρωτάθλημα της Εσθονίας και στην Νόμε Κάλιου του Ταλίν με την οποία κατέκτησε τον Μάιο το κύπελλο.

Ο Κιμπαλουλά έχει ήδη αγωνιστεί φέτος σε 21 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ σκοράροντας έξι φορές. Ο Κιμπαλουλά αγωνίστηκε και στα τέσσερα ματς που έδωσε η ομάδα του στα προκριματικά κόντρα σε Ακτόμπε και Βαντούζ. Συνολικά με την Κάλιου στο εσθονικό πρωτάθλημα μετράει 63 παιχνίδια και 16 γκολ. Ο Κιμπαλουλά είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα του Κονγκό αλλά έχει γαλλικό διαβατήριο. Σύμφωνα με όσα αλιεύσαμε από την Εσθονία πρόκειται για παίκτη που παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, έχει καλή τεχνική κατάρτιση και είναι αρκετά ταχύς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ακολουθήσει και την αποστολή στο Ζλάτιμπορ.

Προτεινόμενα Άρθρα