"Έτοιμοι να αντιδράσουμε άμεσα σε κάθε ενδεχόμενο"

από AllAboutARIS

Διαβάστε την συνέντευξη του Βαγγέλη Χατζηιωάννου στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air φιλοξενήθηκε ο νομικός του ΑΡΗ, Βαγγέλης Χατζηιωάννου. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον αέρα του «Libero 107,4»:

Για το “συνασπισμό” που υπάρχει στη Football League για να διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα χωρίς τη συμπλήρωση των κενών που θα προκύψουν: «Η πληροφόρηση που έχω επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μία κίνηση από τις ομάδες της Football League, η οποία πιστεύω ότι μπορεί να είναι και η πλειοψηφία στο συμβούλιο της Δευτέρας. Εφόσον έχει επικυρωθεί η βαθμολογία και αύριο είναι η τελευταία μέρα δήλωσης των ομάδων που υποβιβάζονται στη Γ΄Εθνική, τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το νέο συμβούλιο. Αυτό θα απαρτίζεται από τις 12 ομάδες που παρέμειναν από το περσινό πρωτάθλημα, οι 4 που προβιβάστηκαν απευθείας και ο Εργοτέλης. Αυτές έχουν δικαίωμα να βρεθούν, αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει απαρτία. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες επί του παρόντος για τις ομάδες που αντιτίθενται στην άνοδο του ΑΡΗ, αλλά γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει. Υπάρχει μία μεθοδευμένη κίνηση εναντίον του ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ όμως δεν κοιμάται ούτε τα βράδια. Στη θέση τους πάντως, εγώ θα παρακαλούσα να αγωνιστεί ο ΑΡΗΣ στην Football League. Κι αυτό γιατί ο ΑΡΗΣ με την παρουσία του θα αναβαθμίσει το προϊόν που ειδικά στη Football League δεν πουλάει με τίποτα. Θα ισχύσει δηλαδή ότι ίσχυε πέρσι με την ΑΕΚ κυρίως και εν μέρει με τον Ηρακλή. Και αναφέρω εν μέρει γιατί ο ΑΡΗΣ είναι μεγαλύτερο brand name από τον Ηρακλή. Βλέπω όμως ότι συμβαίνει το εξής οξύμωρο: αντί οι πρόεδροι να παρακαλάνε να είναι ο ΑΡΗΣ στην κατηγορία γιατί θα έχουν τη δυναμική του για να διαπραγματευτούν με τους υποψήφιους χορηγούς, με μεγάλη μου λύπη παρατηρώ ότι μερικοί που ενδεχομένως παρασύρουν και τους υπόλοιπους, βλέπουν το όλο θέμα πολύ στενοκέφαλα. Βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Οι κατηγορίες των παραγόντων είναι δύο: οι ορκισμένοι εχθροί του ΑΡΗ και αυτοί που νομίζουν ότι επειδή θα αγωνιστεί ο ΑΡΗΣ στη Football League θα αποτελέσει εμπόδιο στους στόχους των ομάδων τους για άνοδο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτοί που αποτελούν την “ανίερη” συμμαχία, μέσα στη χρονιά θα “σκοτωθούν” μεταξύ τους. Η συμμαχία αυτή είναι ευκαιριακή και εφήμερη. Οφείλω να διαβεβαιώσω τους φίλους της ομάδας ότι εφόσον ο ΑΡΗΣ δικαιούται να αγωνιστεί στην Football League,  δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του προκειμένου να διαφυλάξει μέχρι τέλους αυτό το δικαίωμα».

Για το αν υπάρχει απόφαση από τη Football League για πρωτάθλημα 20 ομάδων: «Αλλοίμονο αν μία απόφαση είναι ένα λάστιχο το οποίο το μεγαλώνουμε και το μικραίνουμε. Πολλές φορές στο παρελθόν, τουλάχιστον 2-3 φορές φέτος, η Football League έχει πάρει απόφαση οι ομάδες να είναι 20. Η ΕΠΟ στο Διοικητικό της Συμβούλιο που είναι το ανώτατο όργανο που πλέον ονομάζεται Εκτελεστική Επιτροπή, έχει αποφασίσει επίσης, και υπάρχουν καταχωρημένα έγγραφα για αυτό, ότι θα υπάρχουν 20 ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για το Κύπελλο που είναι διοργάνωση της ΕΠΟ. Κι εκεί αναφέρεται ότι οι ομάδες της Football League θα είναι 20. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να περάσουν το δικό τους. Χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το οικονομικό, ότι δηλαδή η πίτα θα πρέπει να μοιραστεί σε 20 αντί για 18. Πιστεύω όμως ότι η διαφορά είναι πολύ μικρή, 30.000 ευρώ ανά ομάδα και μετά υπάρχει και το άλλο δεδομένο: ότι ο ΑΡΗΣ αναβαθμίζει την κατηγορία και μπορεί να αυξήσει τα έσοδα των ομάδων. Πέρσι ο ΑΡΗΣ είχε συμβόλαιο με τη NOVA 200.000 ευρώ για το τηλεοπτικό, ποσό που δεν πλησίαζε αυτό που πήραν οι ομάδες στη Football League. Σαν ΑΡΗΣ πάντως εφαρμόζουμε προληπτική αγωγή και είμαστε έτοιμοι, σε περίπτωση που τη Δευτέρα το μεσημέρι προκύψει απόφαση της Football League που είναι μη νόμιμη, αμέσως θα προσφύγουμε την ίδια κιόλας μέρα στην ΕΠΟ καταθέτοντας τα στοιχεία που προανέφερα. Θα ασκήσουμε πίεση να εκδικαστεί άμεσα γιατί είναι στη μέση και το θέμα των μπαράζ».

Για τις επόμενες κινήσεις του ΑΡΗ: «Είναι λάθος αυτό που αναφέρουν μερικοί ότι ο ΑΡΗΣ θα πάει ευθύς εξαρχής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Απόδειξη είναι ότι ο Λεβαδειακός προσέφυγε εκεί αφού εξαντλήθηκαν όλοι οι βαθμοί εκδίκασης της υπόθεσής του, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια στην Επιτροπή Εφέσεων. Το ίδιο έκανε και η Κέρκυρα. Στην περίπτωση του ΑΡΗ αρμόδια και πάλι είναι η Επιτροπή Εφέσεων στην οποία θα προσφύγουμε κιι ελπίζουμε να δικαιωθούμε εκεί και να μην χρειαστεί να πάμε παρακάτω».

Για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η Football League αποφασίσει για πρωτάθλημα με 20 ομάδες: «Αυτό δεν είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά αν συμβεί αυτό, η Football League θα ρωτήσει την ΕΠΟ με ποιο τρόπο θα συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός. Η ΕΠΟ θα πρέπει σύμφωνα με τον ΚΑΠ να ανέβουν οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής κι έτσι θα γίνουν μπαράζ». 

Για το Κύπελλο κι αν θα προλάβει ο ΑΡΗΣ να δηλώσει συμμετοχή: «Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Σήμερα ο ΑΡΗΣ, δυστυχώς λόγω της καθυστέρησης που παρουσιάστηκε στα θέματα της Βέροιας αρχικά και της Κέρκυρας στη συνέχεια, δεν δικαιούται επίσημα να παίξει στη Football League. Ως εκ τούτου, δεν δικαιούται να δηλώσει συμμετοχή και στο Κύπελλο Ελλάδας. Το θέμα το αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση. Εξαρτάται βέβαια και από την ΕΠΟ. Η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου θα γίνει στις 20/8 και θα προσπαθήσουμε μήπως γίνει η κλήρωση όπως έγινε και στη Superleague με ομάδα Α και Β. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη γιατί ακόμα δεν έχουμε μία υπεύθυνη απάντηση από την ΕΠΟ». 

Για την κλήρωση της Γ’ Εθνικής: «Είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη. Έχω μία πληροφόρηση ότι υπάρχει διάθεση από την ΕΠΟ να αναβληθεί η κλήρωση. Αυτό βέβαια δεν αφορά τον ΑΡΗ εφόσον τεκμηριώσει το δικαίωμά του σε 10-15 μέρες το πολύ, να παίξει στη Football League. Η δήλωση στη Γ’ Εθνική έγινε καθαρά για τυπικούς λόγους». 

Για την έφεση της Κέρκυρας: «Θα εκδικαστεί την Τρίτη, αλλά σαν ΑΡΗΣ δεν μας επηρεάζει γιατί η βαθμολογία της Superleague έχει επικυρωθεί. Είναι κάτι που αφορά τον Λεβαδειακό, την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα Σμύρνης».

Για τα μέτρα που έχει λάβει ο ΑΡΗΣ: «Είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο. Θα αντιδράσουμε άμεσα για να δικαιωθούμε και να προχωρήσει η διεξαγωγή των μπαράζ». 

Για το αν θα χρειαστεί να επιστρέψει ο ΑΡΗΣ από το Ζλάτιμπορ για τα μπαράζ: «Αυτό είναι κάτι για το οποίο έχουμε συνεννοηθεί με τον κ. Καλαϊτζίδη. Υπάρχει αυτή η πρόβλεψη και η ομάδα θα γυρίσει. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, είναι μονόδρομος».

Προτεινόμενα Άρθρα