Κάποιες πρώτες σκέψεις

από AllAboutARIS

Οι σταθερές, οι παίκτες σε νέους ρόλους και τα ερωτηματικά όπως προκύπτουν από τις αρχικές επιλογές του Καλαϊτζίδη επί σερβικού εδάφους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ: ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Από την πρώτη κιόλας προπόνηση επί σερβικού εδάφους, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης άφησε να φανούν κάποια πράγματα που έχει στο μυαλό του όσον αφορά το ρόστερ, την ενδεκάδα, και τις θέσεις για τις οποίες προορίζει κάποιους παίκτες. Ο 58χρονος τεχνικός δεν εγκαταλείπει φυσικά το 4-4-2, πλέον ακόμη και με τους έξι καινούργιους παίκτες όμως και δίχως την ολοκλήρωση των μεταγραφών, έχει περισσότερες επιλογές αλλά και τη δυνατότητα να πειραματιστεί στην προετοιμασία.

Υπάρχουν κάποιες σταθερές, όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Νίκου Γεωργιάδη στο δεξί άκρο αφού δεν έχει αυτή τη στιγμή κι άλλες εναλλακτικές, όπως και του Σαμαρά στην άμυνα. Για τον παρτενέρ του 37χρονου αμυντικού, εναλλάξ χρησιμοποιήθηκαν Γκόλιας και Μελισσάς. Ο Πεταυράκης από την άλλη, είναι το απόλυτο φαβορί για το αριστερό άκρο αφού είναι και ένα σκαλοπάτι πιο πάνω έχοντας ολοκληρώσει και μια προετοιμασία με την ΑΕΚ.

Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται να παγιώνεται από τη στιγμή ειδικά που υπάρχουν πλέον επιλογές στα πλάγια χαφ (και θα αποκτηθούν κι άλλοι) είναι η τοποθέτηση του Σουνά δίπλα στον ένα αμυντικό μέσο είτε αυτός είναι ο Καμαρά είτε ο Καλογέρης. Προφανώς γιατί Καλογέρης και Καμαρά συνθέτουν ένα πιο αμυντικογενές δίδυμο και ο Καλαιτζίδης ψάχνει τον παίκτη που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Στα πλάγια της επίθεσης, Φάμπιο δεξιά και Πέρερ αριστερά είναι αυτή τη στιγμή οι ξεκάθαρες επιλογές ενώ αξίζει να σημειωθεί η πρόθεση του έλληνα τεχνικού να βάλει τον Νλουντούλου στην κορυφή δίπλα στον Κόστλι.

Είπαμε όμως, όλα αυτά αποτελούν κάποιες αρχικές σκέψεις μέσω των δοκιμών που πάντα παρέχει στον προπονητή το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Προτεινόμενα Άρθρα