Εβδομάδα… φωτιά!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Β’ Εθνικής

Από το Ζλάτιμπορ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα μεταφέρεται το ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ, ο οποίος μπαίνει πιθανότατα στην εβδομάδα της κρίσης, όσον αφορά την άνοδο του στην Φούτμπολ Λιγκ.

Στις 13:00 συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Β’ Εθνικής, παρόντος των 12 ομάδων που παρέμειναν στην κατηγορία, των 4 που ανέβηκαν και του Εργοτέλη. Σε αυτό, θα προκύψουν επίσημα τα κενά των ΟΦΗ και Νίκη Βόλου που περιμένει ο ΑΡΗΣ, ο οποίος βρίσκεται απέναντι σε δύο σενάρια.

Με 20 ομάδες και ο λόγος στην ΕΠΟ

Εφόσον η Φούτμπολ Λιγκ αποφασίσει για μία ακόμη φορά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 20 ομάδες, τότε τα πράγματα αναμένονται απλά. Η λίγκα θα καταθέσει την πρόταση της στην ΕΠΟ και η τελευταία θα αποφασίσει πως θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν. Ο ΚΑΠ κάνει ξεκάθαρα λόγο για 20 ομάδες και τονίζει ότι σε αυτή την περίπτωση προβιβάζονται ομάδες από την αμέσως κατώτερη κατηγορία, αρά οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής. Κάτι που θα γίνει μέσα από αγώνες μπαράζ, εφόσον δεν προκύψει κάποιο άλλο κενό.

Απόφαση για 18 και προσφυγή στην Επιτροπή Εφέσεων

Είναι γνωστό ότι στις τάξεις της Φούτμπολ Λιγκ υπάρχει μία μεθοδευμένη κίνηση συγκεκριμένων ομάδων που δεν θέλουν τον ΑΡΗ για αυτονόητους λόγους. Για αυτό και θα προτείνουν την διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, δηλαδή να μην καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν. Απόφαση η οποία φυσικά θα είναι παράνομη. Εφόσον αυτό το σενάριο περάσει ομόφωνα, τότε ο ΑΡΗΣ θα προσφύγει αμέσως στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για να δικαιωθεί, ενώ η υπόθεση μπορεί να πάει μέχρι και το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Προτεινόμενα Άρθρα