"Σούπερ Λίγκ για μένα ο ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

Ο έμπειρος αμυντικός μίλησε για την μέχρι σήμερα προετοιμασία, την επόμενη χρονιά, τον Δημήτρη Καλαιτζίδη αλλά και την καριέρα του.

Ποδαρικό στις συνεντεύξεις στο Ζλάτιμπορ έκανε δικαιωματικά ο γηραιότερος. Η παλιά καραβάνα που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Ο Δημήτρης Σαμαράς στα  37 του ετοιμάζεται για μια ακόμη σεζόν ευελπιστώντας να βοηθήσει με την εμπειρία του τον ΑΡΗ να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Ο κεντρικός αμυντικός των κιτρίνων μίλησε στο «AllAboutARIS» για το πώς βιώνουν οι παίκτες την αναμονή για την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί η ομάδα, τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη αλλά έκανε και ένα απολογισμό της καριέρας του.

 -Δημήτρη, στα 37 σου χρόνια όντας ο πιο έμπειρος –από άποψη ηλικίας- ποδοσφαιριστής του ρόστερ, έχεις βιώσει ανάλογη κατάσταση; Στα μέσα του Αυγούστου και ακόμη δεν ξέρετε τι σας επιφυλάσσει το μέλλον…

– «Όντως είναι και για μένα κάτι πρωτόγνωρο όλο αυτό. Πρώτη φορά το ζω και είναι αρκετά δύσκολο, αλλά από την άλλη εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να κοιτάμε τη δουλειά ας. Ας αποφασίσουν αυτοί που πρέπει, εμείς περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε για δύο ενδεχόμενα: ή για αγώνες μπαράζ ή για τη Β Εθνική.»

-Είναι επαγγελματικό ρίσκο για εσάς όλη αυτή η αναμονή;

– «Από τη στιγμή που συμφωνήσαμε να παραμείνουμε στην ομάδα ξέραμε ότι κατά μεγάλο ποσοστό θα παίζουμε στη Β’ Εθνική, και όπως φαίνονται τα πράγματα προς τα εκεί οδηγούμαστε. Είναι ρίσκο, αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο φαίνεται. Και να πω την αλήθεια δεν έχω σκεφτεί την πιθανότητα παραμονής του Αρη στη Γ’ Εθνική.»

-Λαμβάνοντας υπόψη το θετικό σενάριο της Football League, πιστεύεις η ομάδα βαδίζει σε καλά μονοπάτια ενίσχυσης;

«Μέχρι τώρα βλέπουμε ότι έρχονται παίκτες με εμπειρία, που ξέρουν την κατηγορία και το ελληνικό ποδόσφαιρο με θητεία σε αυτό. Και αυτό είναι το βασικότερο. Οι άνθρωποι της ομάδας επιδιώκουν να φτιάξουν ένα κράμα μεταξύ εμπειρίας και νέων παικτών, ενθουσιασμού και φιλοδοξίας».

-Το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης με την προσθήκη τουλάχιστον έξι παικτών θα επηρεάσει τη συνοχή της ομάδας;

«Ανάλογα τους παίκτες που θα έρθουν. Αν έρθουν έμπειροι, φιλόδοξοι που μπορούν να μπουν στη χημεία της ομάδας, δεν είναι πρόβλημα. Αντίθετα, θα μπορέσουν να βοηθήσουν περισσότερο να έχουμε ένα καλύτερο επίπεδο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις.»

-Μπήκες στα 37 χρόνια και όμως είσαι ακόμη εδώ! Τι είναι αυτό που σε κάνει να μην παρατάς ακόμη τα γήπεδα;

«Χαίρομαι για αυτό, διότι αγαπάω τη δουλειά μου και έχω ακόμη αντοχές, συν ότι με βοηθάνε οι άνθρωποι είμαι εδώ και όχι σπίτι μου. Επιπλέον, ένα όνομα σαν τον Αρη δεν το αφήνεις έτσι. Είναι μεγάλο κίνητρο η παρουσία μου στην ομάδα.»

-Έχεις αποφασίσει μέχρι πότε θα σε βλέπουμε στα γήπεδα;

«Όσο αντέχει το κορμί μου. Μακάρι να μπορώ να παίζω μέχρι τα 40 μου. Το μετά το σκέφτομαι ακόμα. Θέλω να ασχοληθώ με τον χώρο, αλλά και εκτός αυτού, είμαι σε δίλλημα το οποίο θα λύσω όταν έρθει η ώρα.» 

-Έκανες λάθη πιστεύεις στην καριέρα σου;

«Έκανα πολλά και θα μπορούσα να παίξω σε μεγαλύτερο επίπεδο. Μου το λένε αυτό πολλοί προπονητές. Ηταν λάθη επιλογών, λάθη της στιγμής. Τώρα, στον Αρη, στα 37 μου χρόνια νιώθω ότι είμαι σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ. Αν ήταν η ομάδα, βέβαια, στη μεγάλη κατηγορία, ίσως να μην μπορούσα να ανταπεξέλθω».

-Επειδή έχεις συνεργαστεί αρκετά με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και είναι αυτός που δέχεται όλα τα πυρά του κόσμου πάνω του, πως το ασπάζεστε το γεγονός αυτό εσείς οι ποδοσφαιριστές;

– «Ο κόσμος δεν ζει την ομάδα από μέσα, να δει τι γίνεται, ποιος προσπαθεί και ποιος όχι. Σεβόμαστε και τις δύο απόψεις, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι θεωρεί ο κόσμος πιο καλό για την ομάδα, ή το ίδιο και η διοίκηση. Σε οργανωτικό επίπεδο αυτή τη στιγμή, πάντως, είμαστε καλά και καθημερινά βελτιώνονται καταστάσεις.»

 
«Άλλοι το αντέχουν, άλλοι όχι

-Πιο είναι το κλειδί του Καλαϊτζίδη, διότι έχει περισσότερες αντιπάθειες παρά συμπάθειες;

«Είναι παραγωγικός στο γήπεδο. Αν κάνεις αυτά που θέλει, τότε είναι διαφορετικός. Είναι δύσκολος χαρακτήρας και συμπεριφέρεται διαφορετικά από άλλους. Τα «θέλω» του τα θεωρεί αυτονόητα, σου λέει δεν σου βάζω πυρηνική φυσική, αλλά σου ζητάω απλά πράγματα. Αν δεν τα κάνεις έρχεται σε μια κατάσταση περίεργη. Αλλάζει χαρακτήρα από λεπτό σε λεπτό. Άλλοι το αντέχουν, άλλοι όχι. Ίσως για αυτό δεν πήγε πιο ψηλά, αφού πιστεύω έχει ικανότητες να δουλέψει σε ομάδες που πρωταγωνιστούν και παίρνουν πρωταθλήματα.»

-Αν η ομάδα τελικά ανέβει, ο Κάλας γίνει «αφεντικό» και προκύψει το ασυμβίβαστο με τον Καλαϊτζίδη, δεν θα είναι ένα επιπλέον πρόβλημα;

«Είναι λίγο περίεργο και αυτό, αλλά θα είναι σαν να αλλάζεις προπονητή στη μέση της χρονιάς. Το κατά πόσο θα βοηθήσει θα φανεί. Ο παίκτης προσαρμόζεται στο πλάνο του εκάστοτε προπονητή αναγκαστικά, είτε λέγεται Καλαϊτζίδης, είτε Τεννές.»

 
ΑΠΌ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

-Το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής πως το περιμένεις;

«Από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, τώρα που έγινε ένας όμιλος. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για πολλές ομάδες, συν ότι θα είναι δύσκολο για κάποιες να κρατηθούν όχι λόγω αγωνιστικών τόσο προβλημάτων, όσο οικονομικών και διοικητικών.» 

-Η δική σας σκέψη φυσικά θα είναι στην άνοδο…

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Γι αυτό είμαστε εδώ, με αυτή την προϋπόθεση μείναμε. Να κάνουμε πρωταθλητισμό».

-Πιστεύεις ότι αν ήταν πέρσι στην ομάδα άλλοι 2-3 παίκτες σαν εσένα και τον Γεωργιάδη θα ήταν διαφορετική η κατάληξη;

Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Σίγουρα αν είχαμε 2-3 ακόμη παίκτες με τον δυναμισμό και το πάθος του Νίκου ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ίσως να μην είχαμε χάσει αυτό το καθοριστικό παιχνίδι στη Δράμα. Για αυτό βλέπω τουλάχιστον μέχρι τώρα, ότι στις μεταγραφές η ομάδα προσπαθεί να πάρει έμπειρους παίκτες, με σημαντικές παραστάσεις που δεν θα φοβηθούν σε δύσκολες έδρες που θα κληθούμε να διαχειριστούμε».

 

Προτεινόμενα Άρθρα