Ξεφτίλα δίχως τέλος στη μπανανία της “εξυγίανσης”!

από AllAboutARIS

Ηταν ένας Σουηδοϊρακινός και ένα Αλβανός… που έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο ΑΡΗΣ έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με τον Πάλμα στο 12′. Στο δεύτερο έδωσε τα δικαιώματά του, με τον διαιτητή και τον VARίστα να παίρνουν την πάσα και να σπρώχνουν τον ΠΑΟΚ στη νίκη 2-1 με ανατροπή, χάρη στα γκολ των Σβαμπ με πέναλτι (68′) και Ζίβκοβιτς (75′).

Μία νίκη που σημαδεύτηκε από ένα ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και στο 75′ ο Ζίβκοβιτς εκμεταλλεύτηκε την απομάκρυνση του Σιαμπάνη και σκόραρε σε κενή εστία για το τελικό αποτέλεσμα, σε ένα δεύτερο ημίχρονο που μόνο μπάλα δεν παίχτηκε.

Το ματς σημαδεύτηκε και από την ένταση στο 90′ μετά από την απαράδεκτη ενέργεια του Κάργα που ήταν πεσμένος έξω από το γήπεδο και πήδηξε μέσα για να μην συνεχιστεί στο παιχνίδι, φέρνοντας στους δύο πάγκους και την αποβολή του Ραζβάν Λουτσέκου επειδή πέταξε αντικείμενο στην κερκίδα και για εξύβριση.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Με Σιαμπάνη, Μαζικού… και Ιτούρμπε (4-2-3-1)

Ο Έλληνας τερματοφύλακας και ο Κονγκολέζος μπακ ήταν αναμενόμενες παρουσίες βάσει δοκιμών, με την έκπληξη να ακούει στο όνομα του Ιτούρμπε που πήρε τη θέση του Καμάτσο στα εξτρέμ λόγω θέματος του Πορτογάλου τις τελευταίες μέρες.

Σιαμπάνης κάτω από τα δοκάρια. Οντουμπάζιο και Μαζικού στα άκρα της άμυνας με τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς στα στόπερ. Ο Νταρίντα με τον Ετέμπο ήταν στα χαφ. Λίγο πιο μπροστά ο Πάλμα, Ιτούρμπε-Γκαρσία στα εξτρέμ και ο Καμαρά στην κορυφή.

ΠΑΟΚ: Τελικά… Κάργας στα στόπερ (4-2-3-1)

Το μεγάλο ερωτηματικό για τον ΠΑΟΚ όλη την εβδομάδα ήταν το κέντρο της άμυνας, με τον Ινγκανσον να μένει τελικά εκτός και τον Κάργα δεύτερο στόπερ δίπλα στον Κουλιεράκη και μπροστά από τον Κοτάρσκι. Κετζιόρα και Ράφα Σοάρες ήταν οι δύο πλάγιοι μπακ. Αουγκούστο και Ντάντας οι δύο χαφ, με τον Κουλιεράκη λίγο πιο μπροστά. Ζίβκοβιτς-Νάρει στα εξτρέμ και ο Ολιβέιρα στην κορυφή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η… ομορφιά του Πάλμα άλλαξε γρήγορα τις ισορροπίες

Το πρώτο 20λεπτο ήταν αρκετά μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά με τον ΑΡΗ να υπερέχει στα σημεία… και στο γκολ.

Ο Πάλμα στο 12′ βρέθηκε με όσο χώρο χρειαζόταν έξω από την περιοχή για να εκτελέσει από απόσταση και να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι που έπεσε καλά όμως όχι αποτελεσματικά.

Έλεγχος και δύο δοκάρια μέχρι το ημίχρονο

Από το 20′ μέχρι το 45′ και με εξαίρεση ένα τέταρτο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και όποτε έσπαγαν το πρέσινγκ του ΠΑΟΚ δημιουργούσαν θέματα στην αντίπαλη άμυνα.

Αποκορύφωμα ήταν τα δύο δοκάρια μέσα σε μόλις ένα λεπτό. Πρώτα στο 38′ ο Ιτούρμπε με κεφαλιά βρήκε το οριζόντιο και στο κόρνερ που ακολούθησε ήταν η σειρά του Φαμπιάνο με κεφαλιά από το πίσω δοκάρι.

Στο 34′ ήταν η μοναδική καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, από το κόρνερ του Νάρεϊ και τις καθοριστικές επεμβάσεις του Σιαμπάνη στις προσπάθειες των Κάργα και Ολιβέιρα.

Έριξε ρυθμούς ο ΑΡΗΣ, οι αλλαγές άλλαξαν τον ΠΑΟΚ

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στο πρώτο κομμάτι του δεύτερου μέρους την ίδια ισορροπία με το πρώτο, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έβαλε μέσα τους Τάισον, Σάστρε και Σβαμπ. Τρεις αλλαγές που διαφοροποιήσαν την εικόνα των φιλοξενούμενων αλλά χωρίς κάτι ουσιαστικό. Μέχρι που τους το έδωσε… ο διαιτητής.

Διαιτητής και VAR το… τίναξαν στον αέρα! 

Στο 68′ ο Σβαμπ ισοφάρισε μετά από ανύπαρκτο πέναλτι του Αλ Χακίμ, ο οποίος είδε τη φάση στο VAR και θεώρησε ότι υπάρχει παράβαση πάνω στον Αυστριακό. Φάση η οποία ξεκίνησε από πλάγιοι στο οποίο έπρεπε να υπάρξει αλλαγή αφού ο παίκτης του ΠΑΟΚ πατάει μέσα στο γήπεδο.

Ο ΑΡΗΣ δυσκολευόταν να βρει την ψυχραιμία του και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 75′ όταν ο Ζίβκοβιτς σκόραρε στο ριμπάουντ από την επέμβαση του Σιαμπάνη. Φάση στην οποία αρχικά δόθηκε οφσάιντ αλλά με την παρέμβαση του VAR άλλαξε υπέρ του ΠΑΟΚ.

Έπειτα από ένα 15λεπτο και άλλα… 20 λεπτά σχεδόν καθυστερήσεων λόγω της έντασης των δύο πάγκων στο 90′, το σκορ δεν άλλαξε και το τελικό 1-2 παρέμεινε ως το τέλος.

Η ένταση ξεκίνησε από το πέναλτι και σ συνεχίστηκε από τις καθυστερήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ, με αποκορύφωμα του Κάργα στο 90′ Ο Έλληνας στόπερ ήταν πεσμένος εκτός γηπέδου και για να μην συνεχιστεί το ματς πήδηξε μέσα στο γήπεδο και έφερε τη σύρραξη στους πάγκους, με τον Λουτσέσκου να αποβάλλεται.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ Χακίμ (Σουηδία)

Βοηθοί: Φρέντρικ Κλάιβερ (Σουηδία), Ρόμπιν Βίλντε (Σουηδία)

4ος: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

VAR: Τζουστίν Τζάγια (Αλβανία)

Βοηθός VAR: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51′ Οντουμπάζιο, 82′ Φαμπιάνο/47′ Σβαμπ, 89′ Κωνσταντέλιας, 90’+1 Κάργας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 12′ Πάλμα/68′ Σβαμπ

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης – Οντουμπάζιο Φαμπιάνο Μπράμπετς Μαζικού (86′ Πίρσμαν) – Νταρίντα Ετέμπο (87′ Ντσμπό) – Γκαρσία Πάλμα (87′ Χριστοδουλόπουλος) Ιτούρμπε (80′ Καμάτσο) – Καμαρά (80′ Γκρέι)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Κεντζιόρα (46′ Σάστρε) Κάργας Κουλιεράκης Ράφα Σοάρες – Ντόουγκλας Ντάντας (46′ Σβαμπ) – Νάρεϊ (46′ Τάισον) Κωνσταντέλιας Α. Ζίβκοβιτς (88′ Καντουρί) –  Ολιβέιρα (62′ Μπράντον)

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X