«Ξέρω που έχω έρθει»

από AllAboutARIS

Ο έμπειρος αμυντικός κάνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και δηλώνει απόλυτα συνειδητοποιημένος για το που ήρθε και ποιος είναι ο μοναδικός στόχος για τον ΑΡΗ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ: ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρόθεση διοίκησης και τεχνικού τιμ στις μεταγραφές είναι προσθέσει φέτος εμπειρία που έλειπε από το περσινό ρόστερ. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται η έλευση του Πασχάλη Μελισσά. Στα 33 του ο πολυθεσίτης αμυντικός κάνει το μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα του και μιλώντας στo «AllAboutARIS» δείχνει να έχει καταλάβει απόλυτα που έχει έρθει, ότι ο στόχος του ΑΡΗ είναι ο πρωταθλητισμός και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει σε αρκετές θέσεις με την εμπειρία του.

Ένα πρώτο σου σχόλιο για τον ερχομό σου στον ΑΡΗ και το διάστημα της προετοιμασίας;

«Η πρώτη εικόνα που έχω σχηματίσει είναι θετική. Αντιμετώπισα μία πολύ ζεστή υποδοχή από τους ανθρώπους που περιβάλλουν την ομάδα, τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό τιμ. Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλη ομάδα. Ξέρω που έχω έρθει, ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις».

Εμπεριείχε ρίσκο η απόφαση να έρθεις στον ΑΡΗ, λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε και υπάρχει;

Κανένα ρίσκο. Αξίζει να περιμένεις για να αγωνιστείς στις μεγάλες ομάδες. Θα κάνουμε υπομονή μέχρι την οριστική απόφαση. Βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε και το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι η σκληρή δουλειά».

Μέχρι τώρα σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι σαν στόπερ. Αυτή θα είναι η θέση σου;

«Μπορώ να αγωνιστώ στο κέντρο της άμυνας και στο κέντρο. Οι αριστεροπόδαροι κεντρικοί αμυντικοί σπανίζουν στην Ελλάδα και είναι ένα πλεονέκτημά μου αυτό. Τα τελευταία χρόνια στον Παναιτωλικό άλλωστε αγωνιζόμουν μαζί με τον Κούσα στην άμυνα».

Νιώθεις ότι έχεις περισσότερες ευθύνες όντως από τους πιο έμπειρους παίκτες του ρόστερ;

«Στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά πώς το αντιλαμβάνεσαι και πώς θα ανταποκριθείς στις απαιτήσεις. Σαν πιο έμπειρος παίκτης, εγώ και άλλα παιδιά (βλ. Γεωργιάδης, Σαμαράς) θα κατευθύνουμε τους πιο νέους για να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα αποπνέει υγεία».

Πολλά παιχνίδια, πάντως, στη Football League βλέπουμε ότι κρίνονται στο… μισό μηδέν. Το ρόστερ του Αρη και το στυλ παιχνιδιού που θέλει να παίζει η ομάδα ο Καλαϊτζίδης, ταιριάζουν σε αυτό το πρωτάθλημα;

«Λογω της κακής ποιότητας των περισσότερων γηπέδων τα περισσότερα ματς αναγκαστικά πηγαίνουν στη δύναμη και στο ψηλό παιχνίδι, ειδικά όταν οι ομάδες παίζουν κλειστά. Αυτό πάντως βοηθάει για να ξεκλειδώσεις συμπαγείς άμυνες».

Η παρουσία του Μπάμπη Τεννέ σε συνδυασμό με την εμπειρία του, θα παίξει ρόλο;

«Έχει μία μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο και ειδικά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπου στις περισσότερες ομάδες που δούλεψε τις έβγαλε κατηγορία. Είναι σημαντικό χαρτί λοιπόν για την ομάδα και η παρουσία του θα βοηθήσει».

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης σαν χαρακτήρας είναι απαιτητικός, δεν είναι εύκολος. Υπάρχει τρόπος να το διαχειριστείτε αυτό για να μην σας επηρεάσει;

«Προσωπικά προσαρμόζομαι στα θέλω του καθενός, έχω την εμπειρία να καταλάβω τι ζητάει. Για τους νεότερους να είναι ίσως καλό ότι θα ξεκινήσουν με έναν τέτοιο προπονητή, γιατί θα τους κάνει καλό και στη ζωή, στην πειθαρχία και στον τρόπο που θα λειτουργούν. Είναι μορφωμένος προπονητής και φαίνεται από τον τρόπο που μας μεταδίδει κάποια πράγματα».

 
«Στόχος μας ο πρωταθλητισμός»

Με τις μεταγραφές που έγιναν και θα γίνουν θεωρείς ότι ο Αρης θα ανταπεξέλθει στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής;

«Νομίζω ότι η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει. Σκοπός μας όμως είναι ο πρωταθλητισμός. Έχουμε τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά κι αν βρεθεί η χημεία, τότε νομίζω θα έχουν τον πρώτο λόγο».

Σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και δύσκολο όπως αυτό της Β’ Εθνικής, ποια στοιχεία θα χρειαστεί ο ΑΡΗΣ;

«Επειδή ξέρω την κατηγορία τον σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι πρώτες πέντε αγωνιστικές. Εκεί αν κάνεις ένα σερί αποκτάς αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, συν ότι ξεκολλάς από τις υπόλοιπες ομάδες. Επίσης, θέλει ρόστερ με βάθος για να υπάρχουν οι επιλογές που θα συμπληρώσουν την ενδεκάδα».

Ο ΑΡΗΣ θα είναι έτοιμος μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, όποτε και πιθανολογείται ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα;

«Έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας για να δουλέψουμε σκληρά. Ο στόχος μας είναι αυτό, γι αυτό είμαστε εδώ και δουλεύουμε».

 
«Είναι ένα βήμα παραπάνω»

Περισσότερο έπαιξες σε επαρχιακές ομάδες (βλ. Ξάνθη, Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Λάρισα) που διακρίνονται για την καλή τους οργάνωση. Τι το διαφορετικό σημαίνει για σένα ο ΑΡΗΣ;

«Είναι ένα βήμα παραπάνω, χωρίς να θέλω να μειώσω καμία άλλη από τις ομάδες που αγωνίστηκα. Η δυναμική του Αρη όμως είναι αυτονόητη. Είναι όνειρο κάθε έλληνα ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Αρης».

Είσαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία σου;

«Δεν είμαι αχάριστος. Ο,τι πέτυχε το πέτυχα με κόπο. Και οι χαρές και οι λύπες μού έχουν αφήσει μια γεύση ικανοποίησης, γιατί πρέπει να τα ζεις όλα για να ζυγίσεις την ζωή. Σίγουρα έχω κάνει και λάθη. Οσο μεγαλώνουμε όμως, μαθαίνουμε από αυτά και προσπαθούμε να μην τα επαναλάβουμε. Συνεχίζω ξεπερνώντας τα εμπόδια και κοιτώντας την επόμενη μέρα».

 

Προτεινόμενα Άρθρα