Κατέπεσαν τα… αστεία επιχειρήματα της Φούτμπολ Λιγκ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο κενό έπεσε το παιχνίδι συμφερόντων και εντυπώσεων της Β’ Εθνικής

Εν αναμονή της απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων είναι ο ΑΡΗΣ, ο οποίος στην σημερινή εκδίκαση βρήκε απέναντι του στην… γνωστή στάση από την Φούτμπολ Λιγκ. Μέσω του νομικού της, κ. Βουγίδη, η Β’ Εθνική έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να αποτρέπει την δικαίωση του ΑΡΗ, όσα επιχειρήματα όμως και αν παρέθεσε, έπεσαν στο κενό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βουγίδης πάτησε στο μοναδικό ίσως επιχείρημα της Φούτμπολ Λιγκ, ότι δηλαδή το άρθρο 4 του ΚΑΠ έχει τροποποιηθεί και απαγορεύει την κάλυψη των κενών, κάτι που έγινε στην τελευταία ΓΣ της ΕΠΟ. Επιχείρημα που ωστόσο είναι αβάσιμο, καθώς όπως τόνισε η πλευρά των δευτεραθλητών, οι αποφάσεις αυτές ανήκουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, η οποία δεν είναι εξαρτώμενη από την ΓΣ. Εδώ… κολλάει και απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για πρωτάθλημα 20 ομάδων την νέα χρονιά, η οποία πάρθηκε από ειδική επιτροπή στις 10 Ιουνίου. Αυτή, αποτελείται από τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ, κ. Καλογιάννη, τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Μαζαράκη και τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Μποροβήλο. Ο κ. Βουγίδης τόνισε βέβαια ότι η Φούτμπολ Λιγκ δεν παρέλαβε το έγγραφο της συγκεκριμένης απόφασης, αλλά και αυτό το επιχείτημα του κατέπεσε, από την στιγμή που στην λήψη της απόφασης συμμετείχε ο ισχυρός άνδρας της Φούτμπολ Λιγκ, Σπύρος Καλογιάννης. 

Οσον αφορά την επικύρωση των κανονισμών και την άμεση εφαρμογή τους από την νέα περίοδο, είναι κάτι που όντως ισχύει, υπάρχει όμως μία σημαντική λεπτομέρεια. Η τροποποίηση του άρθρου 4 έγινε πριν την επικύρωση της Φούτμπολ Λιγκ στις 13 Αυγούστου και δεν επιτρέπεται να γίνονται τροποποιήσεις από την αρχή μέχρι και την επικύρωση του πρωταθλήματος. 

Μετά από όλα τα παραπάνω, μόνο κάποιος… κακόβουλος θα έβγαζε αντίθετη απόφαση από αυτή που επιβάλλει ο νόμος. Υπάρχει άλλωστε το δεδικασμένο του 2013, στο οποίο μάλιστα ήταν η ίδια επιτροπή. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και μένει να φανεί ποιος θα γελάσει στο τέλος…

Προτεινόμενα Άρθρα