«Γι’ αυτό έφυγα από τη Γιουνάιτεντ…»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι δήλωσε ο μύθος των «κόκκινων διαβόλων»

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην «Telegraph», ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε τον λόγο που εγκατέλειψε τους πάγκους πριν από δύο χρόνια.

Ο προπονητής-μύθος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποφάσισε το καλοκαίρι του 2013 να εγκαταλείψει τον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας μετά από μία τεράστια καριέρα 26 χρόνων, σε ηλικία 71 ετών. Σε συνέντευξή του στην «Telegraph», ο Σκωτσέζος τεχνικός μίλησε για την απόφασή του να αποσυρθεί οριστικά (και το 2002 είχε παρόμοιες προθέσεις, αλλά τον απέτρεψε η γυναίκα του) από το ποδόσφαιρο, λέγοντας πως αυτό… επισπεύστηκε λόγω της θανάτου της αδερφής της γυναίκας του, Κάθι, τον Οκτώβριο του 2012. 

«Σίγουρα θα συνέχιζα. Ένα βράδυ είδα την σύζυγό μου Κάθι να βλέπει τηλεόραση και να κοιτάζει στο ταβάνι. Ήξερα ότι ήταν απομονωμένη. Το ξέρετε πως εκείνη και η Μπρίτζετ ήταν δίδυμες. Όταν της είπα πως αυτή τη φορά επρόκειτο να αποσυρθώ δεν έφερε αντίρρηση. Ήξερα ότι ήθελε από μένα να το κάνω», ανέφερε ο «Φέργκι». 

Ενω σχετικά με όσους υποστήριζαν πως παρέδωσε στον Μόγες μία ομάδα με πολλά προβλήματα, είπε: «Ακόμα και όταν ήξερα πως θα αποχωρήσω, προσπαθούσαμε να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, παίρνοντας κάποιους παίκτες. Όπως λέω πάντα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το λεωφορείο συνέχιζε να κινείται». 

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα