Αγωγή από το Δημόσιο για το 44

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ορίστηκε δικάσιμος για τις 8 Φεβρουαρίου του 2016- Αν πληρωθεί η τελευταία δόση ως τότε, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα

Πριν από λίγο το Libero 107,4 μετέδωσε την πληροφορία ότι το δημόσιο άσκησε αγωγή στην (υπό εκκαθάριση) ΠΑΕ ΑΡΗΣ για το άρθρο 44. Είναι γνωστό ότι δεν έχει πληρωθεί η τελευταία δόση για το άρθρο 44 ύψους 75.000 ευρώ και ο κίνδυνος αναβίωσης όλου του χρέους προς το δημόσιο (έχουν απομείνει περίπου 5 εκ ευρώ). Όπως αναμένονταν το Δημόσιο κατέθεσε αγωγή για διάρρηξη του άρθρου 44 κάτι που σημαίνει ότι όταν εκδικαστεί και βγει απόφαση μπορεί για 75.000 ευρώ να αναβιώσει ολόκληρο το χρέος.

Με απλά λόγια μπορεί να προστεθεί στο ήδη υπάρχουν (περίπου 12-13 εκ ευρώ) ένα χρέος το οποίο ειναι κοντά στα 5 εκ ευρώ, αλλά με βάση και το έγγγραφο που ήδη έχει δώσει η ΕΕΑ στον ΑΡΗ δεν μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα στην δημιουργία της νέας ΠΑΕ. Βέβαια μπορεί να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, αλλά αυτό είναι θέμα που μπορεί να απασχολήσει μετά από μία διετία και ενώ στο μεταξύ με βάση το έγγραφο της ΕΕΑ η ομάδα θα μπορεί να αδειοδοτείται. Βέβαια προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ‘οταν η αδειοδότηση είναι από την ΕΠΟ κανείς δεν μπορεί να ε.ιναι σίγουρος, αλλά για την ώρα αυτό δεν απασχολεί τον ΑΡΗ.

Αυτοί που σίγουρα θα έχουν πρόβλημα(μετά από 1 περίπου χρόνο το λιγότερο) θα είναι συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα των διοικήσεων της ΠΑΕ για περίπου 20 χρόνα. Αναμένεται να κοινοποιηθεί η αγωγή σε περίπου 60 άτομα (!!!) που ειχαν ευθύνη βάση νομοθεσίας και από τις διοικήσεις από το 1991 και έπειτα!!! Είναι πραγματικα άξιο απορίας πώς άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια δεν κάθονται σε ένα τραπέζι να βγάλουν μία συννενόηση, να πληρώσουν από 1500-2000 ευρώ και να λήξουν το θέμα και μπαίνουν σε τέτοιες περιπέτειες.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 8 Φλεβάρη του 2016 και φυσικά αν καταβληθούν ως τότε τα 75000 δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Πλέον ίσως μετά τις αγωγές του Δημοσίου να μπουν οι εγωισμοί στην άκρη και να λυθεί το θέμα με ποσά πολύ μικρά που για τα οικονομικά τους δεδομένα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ΑΕΚ η διάρρηξη του 44 πρόσθεσε χρέη 176 εκ ευρώ (όταν στον ΑΡΗ μιλάμε για 5 εκε υρώ) και βέβαια αυτό δεν απέτρεψε την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

Τις επόμενες μέρες θα επιχειρηθεί από…πληγέντες παραγοντες να μαζευτεί το ποσό των 75.000 ευρώ και αυτή την φορά είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει αποτέλεσμα με δεδομένο ότι σε διαφορετική περίπτωση το δημόσιο θα στραφεί προς τα φυσικά πρόσωπα, αφού η ΠΑΕ είναι υπό εκκαθάριση. Και είναι σίγουρα διαφορετικό να πληρωσουν 60 άτομα 75.000 ευρώ και διαφορετικό…5 εκ ευρώ! 

Προτεινόμενα Άρθρα