Διαχείριση από τη Λίγκα

από AllAboutARIS

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ουνσού Γκουρελί, αποκάλυψε πως τα συνολικά χρέη των 18 συλλόγων που συμμετέχουν στην Τουρκική Σούπερ Λιγκ, έχουν φτάσει το υπέρογκο ποσό του 1,5 δισ. ευρώ, την ώρα που οι οφειλές προς αυτές είναι μόλις 143 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας σε σεμινάριο για τα οικονομικά στον αθλητισμό που οργάνωσε η τράπεζα Aktif, ο Τούρκος αξιωματούχος σκιαγράφησε την κατάσταση που επικρατεί στην κορυφαία κατηγορία του ποδοσφαίρου της γείτονος χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, ο τζίρος των συλλόγων είναι 530 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που τα έξοδά τους ξεπερνούν τα 900 εκατ.«Όπως αντιλαμβάνεστε, κάθε ομάδα ξεκινάει την πορεία της με οικονομική ζημιά, αφού δεν υπάρχουν καθαρά κέρδη», ανέφερε ο Γκουρελί. «Πως θα επιζήσουν οι σύλλογοι; Πως θα λειτουργήσουν κάτω από τόσο μεγάλο οικοδομικό βάρος;».

Ο Γκουρελί υπερτόνισε πως πρέπει να γίνει μία νέα αρχή και παρουσίασε τα σχέδια της Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης: «Θα δημιουργήσουμε μία νέα εταιρεία που θα αναλάβει την οικονομική ανασυγκρότηση της Λίγκας. Θα πάρει πάνω της όλες τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τα εμπορικά συμφέροντα και τα έσοδα των συλλόγων, προκειμένου να αρχίσει να μειώνει το οικονομικό άνοιγμα».

Προτεινόμενα Άρθρα