«Βόμβα» για ΟΦΗ και Νίκη Βόλου

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Οριστική φαίνεται ότι θα είναι η αφαίρεση έξι βαθμών τόσο για τη Νίκη Βόλου, όσο και για τον ΟΦΗ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής για τη Γ’ Εθνική, Μιχάλης Τζανόπουλος.

Σε σοβαρούς μπελάδες φαίνεται ότι έχουν μπει τόσο οι Κρητικοί, όσο και οι Βολιώτες. Ο λόγος είναι η πρόωρη αποχώρησή τους από το περσινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, με τους κανονισμούς να κάνουν λόγο για ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής για τη Γ΄Εθνική, Μιχάλη Τζανόπουλο, η συγκεκριμένη ποινή θα ισχύσει κανονικά, όπως δήλωσε στο «goalpost.gr». Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στη βαθμολογία που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, τόσο η Νίκη Βόλου, όσο και ο ΟΦΗ έχουν αστερίσκο ο οποίος αναφέρει ότι τους έχουν αφαιρεθεί έξι βαθμοί με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ. 

Την ίδια στιγμή στη θεσσαλίκη ομάδα θεωρούν πως θα δικαιωθούν, στηριζόμενοι στην απόφαση που πήρε το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για τον Φωστήρα (22/4/2015), σύμφωνα με την οποία τον απάλλαξε από την αφαίρεση βαθμών, με το σκεπτικό πως το ερασιτεχνικό σωματείο δεν κληρονομεί ενοχικές ή μη πράξεις από όταν ήταν ΠΑΕ.

Παρ’ όλα αυτά η ΕΠΟ έχει περάσει στον ΚΑΠ διάταξη που μεταφέρει την ποινή από τις ΠΑΕ στα μητρικά σωματεία.

Προτεινόμενα Άρθρα