Στηρίζει τον Μουρίνιο η Τσέλσι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή η ομάδα του Λονδίνου

Η νέα εντός έδρας ήττα από τη Σαουθάμπτον με 3-1 αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεση στον Πορτογάλο τεχνικό με την Τσέλσι να έχει μείνει δέκα ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Ο Μουρίνιο δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο, με τον ίδιο να απαντάει στους επικριτές του μετά το παιχνίδι τονίζοντας πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αλλά αν το κρίνει σκόπιμο η Τσέλσι έχει τη δυνατότητα να τον απολύσει.

Για την ώρα πάντως αυτό δεν φαίνεται να βρίσκεται στον ορίζοντα, καθώς μπορεί στον σύλλογο να υπάρχει δυσαρέσκεια για το ξεκίνημα της ομάδας, ωστόσο η στήριξη προς το πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού διατηρείται.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η διοίκηση των «Μπλε» αμέσως μετά την ήττα από τη Σαουθάμπτον αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κάποια σπασμωδική ενέργεια προχωρώντας στην απόλυση του Μουρίνιο από την τεχνική ηγεσία.

Αυτό μάλιστα φαίνεται πως είναι κάτι που υιοθετεί και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος δίνει πίστωση χρόνου στον Μουρίνιο και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να πάρει οποιαδήποτε απόφαση με… θερμό κεφάλι, κάτι που στη συνέχεια υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσει.

Κάτι τέτοιο άλλωστε είχε γίνει το 2007 με την απομάκρυνση του Μουρίνιο από τον πάγκο έπειτα από απόφαση του ίδιου του Ρώσου μεγιστάνα, ο οποίος δεν επιθυμεί για την ώρα να δει το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως ο Μουρίνιο θα πρέπει να αισθάνεται και απόλυτα ασφαλής, καθώς και ο ίδιος γνωρίζει πως αν τα αρνητικά αποτελέσματα και η νωθρή εικόνα της Τσέλσι συνεχιστούν, τότε τα πράγματα μπορούν να πάρουν άσχημη τροπή.

Το «νεκρό» διάστημα που επίκειται εξ αιτίας των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων ίσως έρχεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς οι τόνοι θα πέσουν και το παιχνίδι που ακολουθεί στις 17 Οκτώβρη με την Άστον Βίλα αποτελεί το ματς στο οποίο όλοι στην Τσέλσι στοχεύουν για ένα restart.

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα