"Να μετατρέψουμε την πίεση σε ενέργεια"

από AllAboutARIS

Ο έμπειρος γκαρντ του ΑΡΗ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η πρόκριση στο Κύπελλο και προειδοποίησε ότι οι απουσίες της ΑΕΚ μπορούν να τη συσπειρώσουν και να εμφανιστεί καλύτερη στο παρκέ του "Nick Galis Hall".

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βασίλης Ξανθόπουλος:

Για την έναρξη της σεζόν με την ΑΕΚ: «Αρχικά να ευχηθώ να έχουμε υγεία. Η σεζόν ξεκινάει με ένα μεγάλο παιχνίδι. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως κάθε άλλον αγώνα. Παίζουμε στην έδρα μας μπροστά στον κόσμο μας και είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε στο θεσμό του Κυπέλλου».

Για την πίεση που υπάρχει για τον νοκ-άουτ αγώνα με την ΑΕΚ: «Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλη ομάδα με απαιτητικό κόσμο. Παρόλα αυτά εμείς πρέπει τη συγκεκριμένη πίεση να τη βγάλουμε ως ενέργεια στον συγκεκριμένο αγώνα για να έχουμε καλά αποτελέσματα στο τέλος». 

Για το αν ο ΑΡΗΣ είναι πιο έτοιμος από την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει απουσίες αλλά αυτό πολλές φορές συσπειρώνει τις ομάδες και παίζουν καλύτερα. Η ΑΕΚ διαθέτει πολύ καλή ομάδα, έχει κάνει καλές μεταγραφές και πιστεύω ότι θα εμφανιστεί όσο καλύτερα μπορεί. Καμία ομάδα δεν είναι απολύτως έτοιμη, κάτι που είναι φυσιολογικό για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε. Ελπίζω να είμαστε εμείς πιο έτοιμοι και να πάρουμε την πρόκριση για να δώσουμε χαρά και στον κόσμο».

Για το αν οι Έλληνες παίκτες έχουν μιλήσει για τον αγώνα στους ξένους: «Από τότε που μάθαμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έχουμε συζητήσει μέσα στην ομάδα και μεταξύ μας και ο προπονητής στους παίκτες. Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όπως όλα τα παιχνίδια φέτος για τον ΑΡΗ κι ελπίζω να ξεκινήσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το τελευταίο φιλικό με την Γκαζιαντέπ: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό φιλικό απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Ήταν επίσης κι ένα ταξίδι που θα κάνουμε και μέσα στη σεζόν για το Eurocup. Δουλέψαμε σε κάποια πράγματα που θα εφαρμόσουμε στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Δείξαμε ένα αρκετά καλό πρόσωπο όμως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό: «Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς θα έχουμε μία μέρα ξεκούρασης παραπάνω. Και οι δύο ομάδες ξεκινούν με ντέρμπι και δεν είναι έτοιμες. Ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει έναν κορμό από πέρσι όμως κι αυτός έχει αρκετά νέα πρόσωπα, νέο προπονητή και φιλοσοφία. Παίζουμε στην έδρα μας που είναι πολύ σημαντικό για μας. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Προτεινόμενα Άρθρα