Κόκε… η επιστροφή

από AllAboutARIS

Το AllAboutARIS επιχειρεί μια ανάλυση στο πρόσωπο των ημερών στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ.

Εχει φανατικούς φίλους που πίνουν νερό στο όνομά του και ζουν και αναπνέουν για την στιγμή που θα ξαναφορέσει τη φανέλα του ΑΡΗ, από τον Απρίλιο του 2011 που ο ίδιος άνοιξε την πόρτα της εξόδου. Ταυτόχρονα έχει και φανατικούς εχθρούς που δυσφορούν στην ιδέα να επιστρέψει στον ΑΡΗ και κατηγορούν τους άλλους μισούς ότι έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Ο Σέρχιο Κόκε, πρόσωπο των ημερών και πάλι στον ΑΡΗ, αν μη τι άλλο, ιντριγκάρει και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να επιστρέψει στο Κλεάνθης Βικελίδης, ξεσηκώνει συζητήσεις, εντάσεις, διαφωνίες αλλά και κύματα ενθουσιασμού. Ο 31χρονος ισπανός αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος ξένος στον ΑΡΗ στα πέντε χρόνια που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, χάρισε μερικές πολύ όμορφές ποδοσφαιρικές βραδιές και φεύγοντας πριν από 4,5 χρόνια σου έδινε πάντα την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει. Σε τι μπορεί να προσδοκά όμως ο ΑΡΗΣ από την επιστροφή του 32χρονου ισπανού;

Είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο… γκελ στον κόσμο του ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια. Αυτός που συνέδεσε το όνομά του με μια πολύ καλή σε αγωνιστικό επίπεδο πενταετία για την ομάδα, με ευρωπαϊκές εξόδους, καλό ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκές επιτυχίες, συμμετοχές σε τελικούς κυπέλλου. Αν υπάρχει ένας που ενσαρκώνει καλύτερα από τον καθένα το ισπανικό μοντέλο των κιτρίνων είναι ο 31χρονος επιθετικός. Επομένως, σε ένα βαθμό θα μπορέσει να φέρει πίσω στο γήπεδο κόσμο που έχει απομακρυνθεί.

Εχει αναμφισβήτητη ποιότητα που ασφαλώς λείπει από την τωρινή ομάδα. Αν για κάτι φημίζεται ο ισπανός είναι η άριστη τεχνική του κατάρτιση, οι επαφές του με την μπάλα, η ντρίμπλα του, το καλό κράτημα και υποδοχή της μπάλας, η δυνατότητά του να κινείται περιφερειακά και να παίζει κάθετα, τα καλά στημένα που έχει.  

Ο  ερχομός του, όπως κια αυτός του Τάτου και των άλλων παικτών με θητεία στη Σούπερ Λιγκ (Μπράβο, Ρόβας, Ντούνης, Καζναφέρης, Μελισσάς) θα πείσει κι άλλους παίκτες της δικής του εμβέλειας να έρθουν στον ΆΡΗ της Γ΄ Εθνικής. Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι το μεγαλύτερο πρόβλημα των διοικήσεων ήταν να πείσουν ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας να περάσουν το κατώφλι του Κλεάνθης Βικελίδης λόγω των προβλημάτων του ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια. Αν ένας παίκτης της αξίας και της δυναμικής του Κόκε κάνει την αρχή ενδεχομένως να ανοίξει ο δρόμος και για άλλους.

Ο Κόκε θα συναντήσει όμως και κάποιες δυσκολίες. Έχει σταθερά πτωτική πορεία, τα τελευταία χρόνια για έναν παίκτη του βεληνεκούς του με συμμετοχή στα πρωταθλήματα του Αζερμπαϊτζάν, της Βολιβίας και τώρα της Ινδίας με μοναδικά δέλεαρ τα χρήματα και όχι την προσωπική φιλοδοξία. Το ότι πήγε να αγωνιστεί στην Ινδία, σε τόσο χαμηλής ποιότητας πρωτάθλημα απλά πιστοποιεί αυτή την παραδοχή. Με λίγα λόγια αδίκησε τον εαυτό του και το ταλέντο του, αδυνατώντας να βρει θέση στο πρωτάθλημα της πατρίδας του για παράδειγμα. Ο ΑΡΗΣ του δίνει την δυνατότητα εφόσον αρπάξει την ευκαιρία να… αναστήσει την καριέρα του.

Ζητούμενο είναι και η έλλειψη γνώσης και των ειδικών συνθηκών της Γ΄ Εθνικής και του τρόπου παιχνιδιού. Δηλαδή ματς που πηγαίνουν στη δύναμη και όχι στα τεχνικά χαρακτηριστικά (στο πρώτο υστερεί φανερά ο Κόκε) χώρια τους κακούς αγωνιστικούς χώρους  και γενικότερα τις ερασιτεχνικές συνθήκες εργασίας, πράγματα τα οποία ο Κόκε αγνοεί παντελώς και είναι πιθανό να τον επηρεάσουν και να μην μπορέσει να βγάλει τα χαρακτηριστικά που έχει στο γήπεδο. Είναι κάτι όμως πουθα φανεί στην πορεία…

Προτεινόμενα Άρθρα