Για να χαλάσει το πάρτι των Β. Ιρλανδών

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει. Η Εθνική μας δεν θα είναι στα γήπεδα της Γαλλίας για την τελική φάση του Euro, αλλά το σημερινό ματς με την Βόρεια Ιρλανδία στο «Γουίντσορ Παρκ» έχει χαρακτήρα… restart.

Ο Κώστας Τσάνας κι οι παίκτες του έχουν λόγους για να χαλάσουν το πάρτι των γηπεδούχων που θέλουν να πανηγυρίσουν σήμερα την πρόκρισή τους σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Οι Β. Ιρλανδοί έχουν 17 βαθμούς και με δύο ακόμη θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους. Από την άλλη, η Εθνική μας θέλει τη νίκη για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και παράλληλα να ανέβει στην παγκόσμια κατάταξη.

Πάντως, όποιος πιστεύεις στην ιστορία, τότε θα μπορεί να ελπίζει για νίκη της Ελλάδας, μιας και στις προηγούμενες έξι αναμετρήσεις των δύο ομάδων μετρά τέσσερις νίκες και μόλις δύο ήττες.

Ο Κώστας Τσάνας σε σύστημα 4-3-3 αναμένεται να ξεκινήσει με τους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και τους Χολέμπα, Μόρα, Παπασταθόπουλο και Τοροσίδη στην άμυνα.

Οι Κονέ, Τζιόλης και Σάμαρης θα είναι η τριάδα των χαφ με τους Φορτούνη και Καρέλη να είναι αριστερά και δεξιά του Μήτρογλου.

Οι γηπεδούχοι, σε σύστημα 4-1-4-1 θα ξεκινήσουν με τους Μακ Γκόβερν, Κάτσαρτ, Μακ Όλεϊ, Μπρουντ και Χιουζ στην αμυντική τετράδα.

Οι Ντάλας, Ντέιβις, Μακ Νάιρ, Νόργουντ και Κόρι Εβανς θα είναι στο κέντρο κι ο Μάγκενις θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Προτεινόμενα Άρθρα