«Να αποδείξουμε ότι πάμε για το πρωτάθλημα»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε εφημερίδα της Καβάλας μίλησε ο τερματοφύλακας των «αργοναυτών»

Στην Καβάλα θεωρητικά έχει δοθεί η εντολή στους παίκτες να μην κάνουν δηλώσεις, ο τερματοφύλακας της ομάδας όμως, Νάσος Αθανασόυ, μίλησε για την Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον ΑΡΗ.

Αναλυτικά: 

Ο κόσμος θεωρεί ότι το ματς της Κυριακής με τον Άρη κρίνει πολλά για το πρωτάθλημα. Συμφωνείς ή είναι διαφορετικά τα πράγματα;

«Θεωρώ ότι το ότι λέμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα, πρέπει να το δείχνουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Όχι ότι αυτό το ματς θα κρίνει τον πρωταθλητή, αλλά η δυναμική μας θα γίνει αισθητή στον κάθε αντίπαλο. Πρέπει να αποδείξουμε σε πολύ κόσμο, αλλά και στους εαυτούς μας ότι πάμε για το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι με τη βοήθεια των φιλάθλων μας θα πάρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, που θα μας δώσει ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια».

 Ο ΑΟΚ είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτό το ντέρμπι;

«Αυτούς τους 15 μήνες που βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα, θεωρώ πως είμαστε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση όλο αυτό το διάστημα. Η ομάδα είναι απολύτως έτοιμη. Αυτό θα φανεί και στον αγωνιστικό χώρο σταδιακά, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Άρη».

Ο κόσμος δεν έμεινε ικανοποιημένος από το ματς της πρεμιέρας με το Σουφλί…

«Θα διαφωνήσω, διότι εγώ προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε το ματς, αν δούμε και τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε. Πρώτον, υπήρχε ένας αντίπαλος, που δεν έβγαινε από τα καρέ του ακόμη κι όταν έχανε. Δεύτερον, υπήρχε ένας πολύ κακός αγωνιστικός χώρος. Κάναμε επτά τελικές ενέργειες. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με 3-0 και την επόμενη μέρα να μιλούσε αποθεωτικά ο κόσμος. Δεν είναι αυτό το θέμα, να κερδίζουμε όλα τα ματς 3-0, αλλά να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς. Στα φιλικά του καλοκαιριού δεν είχαμε καλή εικόνα, όμως η βελτίωση μας φάνηκε στο φιλικό με τον Πανσερραϊκό, ο οποίος έκανε πρόβα για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και στο ημίχρονο θα έπρεπε να κερδίζουμε».

 Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που θα κρίνουν το παιχνίδι με τον Άρη;

«Δε μ’ αρέσει να κάνω κάποια βαρύγδουπη δήλωση, όπως οι αντίπαλοι που λένε ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα με 15 βαθμούς διαφορά. Αυτό που μετράει είναι η θέληση και το πάθος, στοιχεία που δεν τα είχαμε και στα τέσσερα περυσινά ντέρμπι με Πανσερραϊκό και Άρη. Όποιος είναι πιο σοβαρός και συγκεντρωμένος, όπως και σε καλύτερη κατάσταση, στην οποία πιστεύω ότι βρισκόμαστε εμείς, νομίζω ότι εύκολα θα κερδίσουμε. Ο βαθμός ετοιμότητας θα είναι το κλειδί του ντέρμπι, στοιχείο ικανό να υποσκελίσει την ποιότητα παικτών που έχει ο Άρης, με βιογραφικά παικτών σε Α’ και Β’ Εθνική. Βεβαίως, σε πολλά γήπεδα-χωράφια που θα παίξουμε, δε θα μετράει το που έχεις παίξει στο παρελθόν όσο ότι τι μπορείς να κάνεις φέτος. Έχουμε κι εμείς παίκτες με μεγάλα βιογραφικά, έχω παίξει κι εγώ σε μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά αυτά δε μετράνε και πολύ στη Γ’ Εθνική».

 Ο φετινός ΑΟΚ είναι καλύτερος από τον περυσινό; Πιο έτοιμος να πετύχει τον στόχο της ανόδου;

«Ο ΑΟΚ είναι πιο έτοιμος από κάθε άλλο αντίπαλο. Εδώ και δύο μήνες προετοιμαζόμαστε. Κάθε παιδί που έφυγε από πέρυσι, αντικαταστάθηκε με έναν καλύτερο παίκτη στην ίδια θέση. Νομίζω ότι η ομάδα είναι καλύτερη από πέρυσι, καλύτερη κι από τον Ιανουάριο, όταν κι ενισχύθηκε. Είμαστε πιο προσγειωμένοι από τον αντίπαλο μας, σε μια κατηγορία που δεν είναι εύκολη, όμως τα σημάδια που βλέπω είναι ευοίωνα».

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ν. Αθανασίου για το παιχνίδι της Κυριακής;

«Μια ομάδα χωρίς κόσμο δεν μπορεί να πάει πουθενά ούτε να πρωταγωνιστήσει. Θέλω να δω ένα γεμάτο γήπεδο, όπως πέρυσι με τον Άρη και τον Πανσερραϊκό. Το λέω και ανατριχιάζω, στο ματς με τις Σέρρες χάσαμε το πρωτάθλημα και ο κόσμος μας χειροκροτούσε. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε δίπλα μας, τον υγιή, τον κόσμο του ΣΦΑΟΚ και της Λέσχης. Πιστεύω ότι η εμφάνιση της Κυριακής θα δώσει έναυσμα στον κόσμο να μείνει κοντά μας μέχρι το τέλος της σεζόν. Η εβδομάδα αυτή είναι πολύ καθοριστική. Αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής και με δύο ακόμη παιχνίδια να ακολουθούν, μια νίκη με τον Άρη μπορεί να μας δώσει φτερά στα πόδια».

 «Ο κόσμος, ο 12ος παίκτης μας»

H διοικούσα επιτροπή του Α.Ο. Καβάλα ανακοίνωσε πως για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Άρη, οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν ως έχουν (10€ για τους άντρες και 5€ για τις γυναίκες). Εκδοτήρια θα λειτουργήσουν στις θύρες 6, 2 και 11 (φιλοξενούμενοι), ενώ παράλληλα θα διατίθενται για τελευταία μέρα και κάρτες διαρκείας. «Καλούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο μας να αποτελέσει των δωδέκατο παίκτη  με το γνωστό φίλαθλο πνεύμα που τον διακρίνει και  είμαστε σίγουροι πως θα γίνει ένας αγώνας-γιορτή για το ποδόσφαιρο ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες με κοινούς στόχους».

Προτεινόμενα Άρθρα