«Νέα χρέη κάθε χρόνο»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η τοποθέτηση του Τάσου Δεσύπρη στην Γενική Συνέλευση

Ο Τάσος Δεσύπρης ήταν από τα μέλη που ανέβηκαν στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης και ανέλυσε με λεπτομέρειες την κατάσταση που υφίσταται αυτή τη στιγμή στον Ερασιτέχνη, αναφερόμενος παράλληλα και στο ποδοσφαιρικό τμήμα

«Είναι γνωστό ότι από τον Φεβρουάριο είχα εκδηλώσει την διάθεση να συγκεντρώσω κάποια άτομα. Παρουσιάστηκε σε μία Γενική Συνέλευση. Επειδή μου ζητήθηκε από το Σώμα να γίνει μία μίξη δύο σχημάτων, έκαναν στην άκρη. Η ίδια πρωτοβουλία με τους ίδιους και περισσότερους ανθρώπους, έγινε και τώρα. Πρέπει όμως να εξηγήσω γιατί δεν εκδηλώθηκε. Είχα θέσει στον εαυτό μου δύο προϋποθέσεις. Οτι δεν θα υπάρχει άλλη ομάδα ανθρώπων που θα ενδιαφέρεται για το ίδιο αντικείμενο, ώστε να μην οδηγηθούμε σε άλλες καταστάσεις.Τελικά υπήρξε ομάδα ανθρώπων και έτσι δεν υλοποιείται η πρωτοβουλία μας. Καλωσορίζω και συγχαίρω τους ανθρώπους που ακούσαμε, οι οποίοι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, προτίθενται να τον διοικήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι θα περίμενα για πρώτη φορά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, να ακούσω και ορισμένα πράγματα για το δια ταύτα. Θα περίμενα να ακούσουμε ποια είναι τα προβλήματα, πως έχει σχεδιαστεί να αντιμετωπιστούν, με ποιον τρόπο, πότε και πως. Δεν συνέβη αυτό. Προσπαθώντας να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους και έχοντας δουλέψει αρκετά έως πάρα πολύ με τα θέματα του συλλόγου, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, το πρόβλημα του συλλόγου δεν είναι τα περίφημα χρέη. Αυτά τα χρέη που ακούγονται, η συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι πρόστιμα που καταλογίστηκαν στον σύλλογο για το γνωστό θέμα. Αυτά τα πρόστιμα, ο σύλλογος τα αμφισβητεί για αυτό και προσέφυγε στα δικαστήρια. Είναι τα λεγόμενα παγωμένα χρέη.

Τα χρέη που απασχολούν σοβαρά, αφορούν ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ και τα χρέη στους πιστωτές και το προσωπικό.Ο σύλλογος προσθέτει κάθε χρόνο νέο χρέος στο υπάρχον.Τα προβλεπόμενα έσοδα φέτος, είναι περίπου 127 χιλιάδες ευρώ. Περίπου 92 χιλιάδες ευρώ από το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο. 6 χιλιάδες ευρώ από τα ενοίκια και ένα μικρό ποσό από α ενοίκια που αφορούν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Υπάρχει μία πρόβλεψη των μελών και ένα ποσό 20 χιλιάδων ευρώ από την ΚΑΕ. Πάντα μιλάμε με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Τα έξοδα αντίθετα, θα διαμορφωθούν σε ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο, περίπου 337 χιλιάδες ευρώ. Ετσι, δημιουργείται ένα χρηματοδοτικό κενό 231 χιλιάδων ευρώ περίπου, που μπορεί να ξεπεράσει και τις 250 χιλιάδες ευρώ.

Οσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Δεν υπάρχει θέμα ποσοστού κατά την άποψη μου από το επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος προς τον ΑΣ. Κανένας νόμος ή καταστατικό δεν το προβλέπει. Είναι στη καλή του διάθεση να δώσει χρήματα στον ΑΣ. Στήθηκε ένα παρακράτος στο ποδοσφαιρικό τμήμα πέρσι γι αυτό και οι δύο επικεφαλείς πέρσι αποπέμφθηκαν στην πορεία».

Προτεινόμενα Άρθρα