Κυνήγι κι… όπου πάει η Ντόρτμουντ (vid)

από AllAboutARIS

Μετά την πεντάρα που ‘φαγε απ’ την Μπάγερν και τη διαφορά που άνοιξε, η Ντόρτμουντ ένα πράγμα μπορεί να κάνει! Να νικά και να ελπίζει… Και το πρώτο το πέτυχε μια χαρά, επικρατώντας 2-0 της Μάιντς!

Το να μιλήσει για πρωτάθλημα, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Τόσο λόγω διαφοράς που έχει απ’ την Μπάγερν Μονάχου, όσο και λόγω της πεντάρας που έφαγε πριν τη διακοπή.

Ωστόσο, η Ντόρτμουντ οφείλει να παλέψει κι όπου την βγάλει… Και κάνοντας εμφανίσεις και παίρνοντας διπλά όπως το σημερινό στο σπίτι της Μάιντς (2-0), θα ελπίζει πως… ίσως της κάτσει!

Οι Βεστφαλοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 18′ με πολύ ωραίο τελείωμα (που ξεκίνησε από όμορφο συνδυασμό) του Ρόις, ο οποίος… συνηθίζει να σκοράρει απέναντι στους αποψινούς γηπεδούχους.

Το ματς είναι αλήθεια πως έγινε «ροντέο» στη συνέχεια, με γρήγορο ρυθμό και διάθεση για δεύτερο γκολ απ’ τους φιλοξενούμενους και τέρμα ισοφάρισης για την παρέα του Ντε Μπλάσις.

Ο Παπασταθόπουλος ήταν αλάνθαστος, έκοβε πίσω κάθε επικίνδυνη μπαλιά, ο Μπούρκι επενέβη σωτήρια σε 2-3 περιπτώσεις, το δοκάρι έσωσε μια φορά -σε εκτέλεση φάουλ- την Ντόρτμουντ και τελικά στο φινάλε δεν αγχώθηκε.

Διότι μπορεί ο Ρόις να ‘χασε πέναλτι στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους, μπορεί ο Καγκάβα να ‘χασε μοναδικό τετ-α-τετ, μπορεί να υπήρξαν κι άλλες -μικρότερης… δυναμικής- τελικές, ωστόσο το τρίποντο ήρθε.

Με τον Μιχταριάν οκτώ λεπτά πριν το φινάλε να σφραγίζει τη νίκη και να φέρνει την ομάδα του Τούχελ -που αντιμετώπισε τον πρώην σύλλογό του- στο μείον τέσσερα από την Μπάγερν Μονάχου, η οποία έχει ματς λιγότερο.

Προτεινόμενα Άρθρα