Έχει έτοιμο χρήμα

από AllAboutARIS

Ενόψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών του συλλόγου, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε τα οικονομικά στοιχείο που θα καταθέσει προς έγκριση, από τα οποία προκύπτει πως οι «Καταλανοί» βρίσκονται στην καλύτερη φάση της ιστορίας τους.

Παράλληλα, αναβλήθηκε η ψηφοφορία για τη βασική χορηγία, αφού η διοίκηση δεν τα βρήκε με την Qatar Airways και δεν έχει έτοιμες προτάσεις. Το χρήμα ρέει άφθονο στα ταμεία τηςΜπαρτσελόνα, κάτι που σημαίνει πως μόλις ολοκληρωθεί η απαγόρευση μετεγγραφών που τις έχει επιβάλει η ΦΙΦΑ θα μπορεί να «ρίξει» πολύ χρήμα στην αγορά για να ενισχυθεί αλλά και να κρατήσει τα μεγάλα αστέρια της. Μέσω της Αντιπροέδρου του Οικονομικού Τμήματος της «Μπάρτσα», Σουζάνα Μονιέ, η διοίκηση του κλαμπ γνωστοποίησε τους «αριθμούς» που θα πρέπει να εγκρίνουν τα μέλη (ιδιοκτήτες) στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής (25/10).

Η σεζόν 2014/15 είδε την ομάδα να καρπώνεται το ποσό των 608 εκατ. ευρώ με την τελική εκκαθάριση εσόδων-εξόδων να δίνει ως καθαρό κέρδος το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος αυξήθηκε σε όλους τους τομείς της λειτουργίας της ΠΑΕ. Περισσότερα ήταν τα χρήματα από τους χορηγούς (λόγω και των μπόνους κατάκτησης του τρεμπλ), από τα εισιτήρια και φυσικά από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ. Η κατάκτηση όλων των τίτλων έφερε και αύξηση εξόδων, αφού οι παίκτες πήραν μεγαλύτερα πριμ.

Όσον αφορά τη σεζόν που διανύουμε, η πρόβλεψη του οικονομικού τμήματος αναφέρειαύξηση των εσόδων κατά 4% στα 633 εκατ. ευρώ, την ώρα που τα έξοδα θα αγγίζουν τα 599 εκατ. Αυτό σημαίνει πως το προβλεπόμενο λειτουργικό κέρδος είναι 34 εκατ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε καθαρό, μετά φόρων κέρδος 20 εκατ.

Ένα από τα αρνητικά στοιχεία που προέκυψαν από τη χθεσινή ενημέρωση είναι η αύξηση του καθαρού χρέους, από τα 287 στα 328 εκατ. Σε αυτό έπαιξε κομβικό ρόλο το μετεγγραφικό μπαράζ της ομάδας το καλοκαίρι του 2014 καθώς και η αύξηση των εξόδων που προαναφέραμε. Πάντως, όπως ανέφερε η κ. Μονιέ, η «Μπάρτσα» έχει καταφέρει να μειώσει τις καθαρές οφειλές της κατά 102 εκατ., τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το διαθέσιμο ενεργητικό του κλαμπ, δηλαδή τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία, στο τέλος της περασμένης σεζόν ήταν 76 εκατ., ενώ τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 69 εκατ.

«Από οικονομικής άποψης, η Μπαρτσελόνα είναι πιο υγιής από ποτέ», τόνισε η Μονιέ.«Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική φάση της ιστορίας της».

 Δεν υπήρξε συμφωνία με την Qatar Airways, αναβάλλεται η απόφαση για τη χορηγία φανέλας

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο Κατάρ για να συζήτηση με την κυβέρνηση της χώρας για την ανανέωση της χορηγικής συμφωνίας με την κρατική αεροπορική εταιρεία. Όπως προκύπτει από τα ισπανικά ρεπορτάζ δεν επιτεύχθηκε οριστική συμφωνία, αν και οι δύο πλευρές επιθυμούν να συνεχίσουν μαζί.

Αυτό είχε ως συνέπεια να ανακοινωθεί πως η προγραμματισμένη ψηφοφορία των μελών για την επιλογή βασικού χορηγού δε θα είναι κομμάτι της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης. Η διοίκηση του συλλόγου θέλει λίγο παραπάνω χρόνο έτσι ώστε να προσπαθήσει να φέρει στα μέλη προς ψήφιση κάποια ξεκάθαρη πρόταση, είτε από την Qatar είτε από κάποια άλλη εταιρεία. Ο στόχος των «Καταλανών» είναι να βρουνσυμβόλαιο τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ το χρόνο, ποσό που θα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για χορηγία φανέλας.

Προτεινόμενα Άρθρα