Στο δρόμο της εξυγίανσης

από AllAboutARIS

Η διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης παρουσίασε τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα για τη σεζόν 2014-15, από τα οποία προκύπτει πως η ομάδα κατέγραψε καθαρό κέρδος ύψους 13,1 εκατ. ευρώ, αποδεικνύοντας πως έχει μπει στον σωστό δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης.

Τα τελευταία χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτηςέχει ανέβει επίπεδο, μπαίνοντας στο κλαμπ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Ακόμα πιο σημαντικό, όμως, είναι πως κατάφερε να απαλλαχθεί από τον «βραχνά» των χρεών που πριν τέσσερα χρόνια είχε θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του κλαμπ.

Η σεζόν 2014-15 δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένη με την αμέσως προηγούμενη, αφού οι «Ροχιμπλάνκος» δεν κατάφεραν να κερδίσουν κάποιον τίτλο, ωστόσο ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένη σε οικονομικό επίπεδο, με τον σύλλογο να έχει καθαρό κέρδος 13,1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η διοίκηση της Ατλέτικο κατάφερε νααυξήσει τον τζίρο κατά 7,24 %, ενώ παράλληλα μείωσε τα έξοδα κατά 0,64. Ταλειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 40 εκατ. ευρώ, όταν την αμέσως προηγούμενη χρονιά ήταν 19,3 εκατ.

Όσον αφορά αυτό που λέγαμε προηγουμένως για τις οφειλές του συλλόγου, αυτέςέχουν μειωθεί από τα 215 εκατ., που ήταν το 2012, σε 45 εκατ.! Ο στόχος του μαδριλένικου κλαμπ είναι να έχει «καθαρίσει» έως τη σεζόν 2017-18. Για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε η πρόβλεψη των διοικούντων είναι πως τα έσοδα θα φτάσουν τα 241,1 εκατ., ενώ τα έξοδα τα 240,5.

Προτεινόμενα Άρθρα