Οι 60 μέρες του «Αναστό»

από AllAboutARIS

Ο έλληνας τεχνικός συμπληρώνει δυο μήνες στον κιτρινόμαυρο πάγκο έχοντας τον ΑΡΗ πρώτοκαι στο +7.

Τους δυο πρώτους του μήνες ως προπονητής του ΑΡΗ κλείνει σήμερα ο Νίκος Αναστόπουλος που τέτοια εποχή πριν από 60 μέρες αναλάμβανε να καθοδηγήσει τον ΑΡΗ που είχε περάσει στα χέρια του Θόδωρου Καρυπίδη. Δέκα μόλις μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, δίχως να έχει γίνει προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια και χωρίς ουσιαστικά να έχει λόγο για το ρόστερ της ομάδας.

Αναγκάστηκε δηλαδή να κάνει προετοιμασία παράλληλα με τις υποχρεώσεις της ομάδας. Η προπονητική βιβλιογραφία υποστηρίζει ότι η ιδανική προετοιμασία για μια εβδομάδα πρέπει να διαρκεί οκτώ εβδομάδες μαζί με τα φιλικά. Άρα, καλή ώρα, η… προετοιμασία των κιτρίνων ολοκληρώνεται σήμερα. Στο μεσοδιάστημα αντί φιλικών έχει δώσει εννιά επίσημα παιχνίδια. Απολογισμός;  Οκτώ νίκες και μια ισοπαλία, 1η θέση στη βαθμολογία και +7 από τον δεύτερο. Όχι και άσχημα για μια ομάδα με τις ιδιαιτερότητες που περιγράψαμε.

Αν ληφθεί υπόψη ότι μετά το δίμηνο αυτό, η ομάδα έχει αποκτήσει τις προσαρμογές που απαιτούνται, έχει φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα φυσικής κατάστασης, οι παίκτες αποκτούν την χημεία μεταξύ τους, είναι δικαιολογημένες οι απαιτήσεις, από εδώ και πέρα να συνοδεύονται και από καλύτερο θέαμα.   

Στο Σιδηρόκαστρο είδαμε ένα δείγμα των δυνατοτήτων που έχει το ρόστερ και μάλιστα εκτός έδρας. Την Κυριακή κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ελπίζουμε σε μια ανάλογη παράσταση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Προτεινόμενα Άρθρα