Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για το «Clasico»

από AllAboutARIS

Δεν έχουν προηγούμενο τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η ισπανική αστυνομία ενόψει του «Clasico» στον απόηχο όσων συνέβησαν στο Παρίσι και υπό το φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και η απόπειρα των τζιχαντιστών να εισέλθουν στο «Σταντ ντε Φρανς» έχει θορυβήσει τους Ισπανούς που φοβούνται πως κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στο Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα.

Ήδη αστυνομικοί, ακόμη και έφιπποι, περιπολούν διαρκώς πέριξ του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά καλούνται να ανιχνεύσουν την ύπαρξη εκρηκτικών εντός του γηπέδου. Μάλιστα, τα μέτρα δεν σταματούν εκεί αφού θα ελεγχθούν ακόμη και οι υπόνομοι…

Παράλληλα, κάθε όχημα που θα βρίσκεται παρκαρισμένο στον περιβάλλοντα χώρο θα «ξεσκονίζεται», ενώ τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο… ζόρικα την ημέρα της αναμέτρησης.

Όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξουν τρεις ζώνες ελέγχου και στόχος της αστυνομίας είναι να ταυτοποιηθεί κάθε ένας από τους περίπου 80.000 θεατές του αγώνα και να ελεγχθεί πριν πλησιάσει το γήπεδο.

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για το προσεχές Σάββατο, 21 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα Άρθρα