Παίκτης- επιχειρηματίας

από AllAboutARIS

Γνωρίζοντας πως η επαγγελματική καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή έχει περιορισμένη διάρκεια, ο Ματιέ Φλαμινί της Άρσεναλ προσπαθεί να αυξήσει τις πηγές εσόδων του, ασχολούμενος με τις επιχειρήσεις.

Σε αντίθεση , όμως, με τους περισσότερους συναδέλφους του, αποφάσισε να εμπλακεί με έναν δύσκολο και πολύπλοκο τομέα, αυτόν της ενέργειας.
Ο 31χρονος Γάλλος μέσος αποκάλυψε πρόσφατα πως έχει δημιουργήσει και «τρέχει» μία πρωτοποριακή εταιρεία βιοχημικών που έχει τα φόντα να φέρει την επανάσταση στην ενεργειακή βιομηχανία. ΗGF Biochemical, όπως ονομάζεται η επιχείρηση, ιδρύθηκε από τον Φλαμινί και τον συνεργάτη του Πασκουάλε Γκρανάτα το 2008, όταν ο ποδοσφαιριστής μετεγγράφηκε στη Μίλαν. Επί του παρόντος απασχολεί περίπου 80 άτομα στα εργαστήριά της στηνΚαζέρτα της Ιταλίας.

Το επιχειρηματικό δίδυμο έχει επενδύσει εκατομμύρια ευρώ και αμέτρητες ώρες εργασίας στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. Σε αυτά τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής της, η GF έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες επιστημονικές ανακαλύψεις – συμπεριλαμβανομένης μίας σημαντικής εξέλιξης, η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Όπως φαίνεται, η GF έγινε η πρώτη στον κόσμο που κατάφερε να βρει ένανεπιτυχημένο τρόπο να παράγει μαζικά λεβουλινικό οξύ, ουσία που η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ως συνθετικό υποκατάστατο του πετρελαίου. Ως εκ τούτου, η εταιρεία του Φλαμινί είναι η πρώτη που ανοίγει την πόρτα μίας αγοράς που εν δυνάμει αξίζει δεκάδες δισεκατομμύρια.

Υπάρχει όμως και το ελαφρώς παράξενο μέρος της ιστορίας. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστήςέχει καταφέρει να κρατήσει μυστική την εμπλοκή του με την GF Biochemical. Σύμφωνα με τον ίδιο, όχι μόνο τα μίντια και το κοινό αλλά ούτε καν η οικογένειά του δεν είχε επίγνωση της μη ποδοσφαιρικής του ενασχόλησης. «Για επτά χρόνια δεν έχω αναφερθεί σε κανέναν», παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στη βρετανική «Sun». «Όταν μετακόμισα στο Μιλάνο το 2008 γνώρισα τον Πασκουάλε, που έγινε στενός μου φίλος και είχαμε πάντα στο μυαλό για να κάνουμε κάτι μαζί. Ούτε καν η οικογένειά μου δεν ήξερε τίποτα γι ‘αυτό. Οι γονείς μου το έμαθαν πριν από περίπου ένα χρόνο».

Ο ποδοσφαιριστής-επιχειρηματίας εξήγησε ότι δεν ήθελε να ανησυχήσει τα κοντινά και αγαπημένα του πρόσωπα, και ως εκ τούτου επέλεξε να κρατήσει GF ήσυχη μέχρι η εταιρεία να προβεί σε κάποια χειροπιαστή πρόοδο. «Ήθελα να είναι όλα στη θέση τους πρώτα, και να είναι λειτουργικά, πριν νιώσω έτοιμος να προβώ σε ανακοινώσεις», ανέφερε. «Έχουμε φτάσει εδώ μετά από επτά χρόνια εργασίας. Πετύχαμε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν. Για αυτό είμαι πολύ περήφανος».

Προτεινόμενα Άρθρα