«Πιο εύκολη η απόφαση μου, όταν ο ΑΡΗΣ βρήκε τον δρόμο του»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Εύκολα τα πράγματα φέτος για την ομάδα»

Από τον ΑΡΗ έχουν περάσει ουκ ολίγοι παίκτες, με αρκετούς από αυτούς να ανήκουν στην κατηγορία του… καλού παιδιού. Οπως ο Γιάννης Φυσέκης.

Ο 30χρονος πρώην, πλέον, τερματοφύλακας, πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις για έξι μήνες στον ΑΡΗ, ξεχώρισε όμως τόσο για τις ικανότητες του εντός γηπέδου αλλά και για τον χαρακτήρα του, πριν αποφασίσει να αφήσει τον ΑΡΗ, αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ο Φυσέκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» με αφορμή την Κυριακάτικη αναμέτρηση του ΑΡΗ με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στα μέχρι τώρα συμπεράσματα του από την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.

Για το περσινό ματς ΑΡΗΣ-Εθνικός Αλεξανδρούπολης, στο οποίο ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ως παίκτης των Θρακιωτών: «Ετυχε να γίνει εκείνο το παιχνίδι και να εξελιχθούν όλα όπως τα έζησα. Σίγουρα πάντως το σημείο αναφοράς για μένα την περσινή χρονιά, ήταν εκείνο το ματς. Και φυσικά το υπόλοιπο εξάμηνο, το οποίο πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω».

Για τον ερχομό του στον ΑΡΗ: «Πρώτα έπαιζα για τον σύλλογο και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Στον ΑΡΗ ήρθε σε μία ηλικία, αρκετά ώριμη για μένα. Η ομάδα πάλευε, είχε κίνητρο και ήμασταν δεμένοι, άσχετα αν δεν πετύχαμε τον στόχο μας. Νιώθοντας ότι ήμουν προς το τέλος της καριέρας μου, το έζησα πολύ έντονα».

Για την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Η απόφαση μου ήταν πιο εύκολη, όταν η ομάδα βρήκε τον δρόμο της. Διαφορετικά, θα ένιωθα τύψεις. Από την στιγμή που ήρθε η Τζινάρ και ήταν ήδη ο Πέτρος (σ.σ. Μπαϊμάκης), υπήρχε πληρότητα στην θέση μου. Ακόμα μιλάμε με τα παιδιά. Ηξερα ότι με τον αποχώρηση μου δεν θα δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα. Δεν περίμενα να είμαι εγώ και κανένας άλλος στα 30 μου. Δεν είμαι και ο Μπουφόν».

Για την ενασχόληση του με το μπάσκετ και την παρουσία του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: «Επαιζα μπάσκετ μέχρι τα 14 μου χρόνια. Πάντα με τραβούσε ιδιαίτερα. Σταματώντας τώρα, μετά από τρεις εβδομάδες άρχισαν να νιώθω… χοντρός. Μίλησα με κάποια παιδιά από το πανεπιστήμιο που ήταν ήδη στην ομάδα και έτσι ξεκίνησα προπονήσεις».

Για την θέση που αγωνίζεται: «Σέντερ με έχει ο προπονητής. Εγώ και ένας ακόμη παίκτης, είμαστε οι πιο ψηλοί στην ομάδα».

Για τον φετινό ΑΡΗ: «Εγώ δει μόνο ένα-δύο εκτός έδρας ματς, από τα οποία μπορείς να βγάλει και καλύτερα συμπεράσματα. Αν πάρουμε για παράδειγμα το τελευταίο παιχνίδι, εφόσον η ομάδα αντιδρά σε τέτοιες συνθήκες και κερδίζει, τα πράγματα θα είναι εύκολα. Οταν έχεις βάθος στον πάγκο και παίκτες με ποιότητα και εμπειρία, δεν χρειάζεται να συζητήσουμε κάτι παραπάνω».

Για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: «Αλλάξαν αρκετά πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι. Η ομάδα είναι πάντα δυνατή στην έδρα της, απλά όπως όλες της επαρχίας, δυσκολεύεται όταν φεύγει η παλιά… φρουρά. Είναι ένα σύνολο με νεαρούς παίκτες. Φαίνεται το στοιχείο της απειρίας, αλλά γίνεται καλή δουλειά».

Προτεινόμενα Άρθρα