Φαμπιάναρος πρόκρισης… και τώρα οι Ουκρανοί!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εκεί που η επίθεση τα βρίσκει σκούρα, έρχεται η άμυνα για να την ξελασπώσει και να τη στείλει στον 3ο προκριματικό του Europa Conference League.

Για 80 λεπτά ο ΑΡΗΣ πέρασε διάφορες διακυμάνσεις στην απόδοσή του κόντρα στην Αραράτ, από ανούσια υπεροχή μέχρι και το πολύ πιο παραγωγικό δεύτερο μέρος. Το γκολ όμως έλειπε, μέχρι που στην εξίσωση μπήκε ο Φαμπιάνο.

Ο Βραζιλιάνος αξιοποίησε στο έπακρο την πάσα του Πάλμα και με κοντινή προσπάθεια “σφράγισε” το 1-0 επί των Αρμένινων και την πρόκρισή του ΑΡΗ, ο οποίος σε μία εβδομάδα θα υποδεχθεί την Ντιναμό Κιέβου.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη (4-2-3-1)

Ο Τόλης Τερζής δεν περιορίστηκε μόνο στις αναμενόμενες αλλαγές, βάσει δοκιμών, αλλά και σε αλλαγή της διάταξης με την είσοδο του Τζούρασεκ στο κέντρο αντί του Ζουλ.

Στην άμυνα ο Φεράρι ξεκίνησε στα αριστερά αντί του Ματαρίτα. Ο Εμπακατά δεξία και οι Φαμπιάνο-Οντουμπάζιο μπροστά από τον Κουέστα.

Στο κέντρο ο ΑΡΗΣ έπαιξε με διπλά χαφ τους Νταρίντα-Τζούρασεκ και τον Ρουπ λίγο πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο. Μενέντες-Πάλμα στις πλευρές και ο Μορόν στην κορυφή.

ΑΡΑΡΑΤ: Σχεδόν ίδια προσέγγιση από τον Μινασιάν (4-3-3)

Μόλις μία η αλλαγή του προπονητή των Αρμένων σε σχέση με το ματς στο Γερεβάν και πιο συγκεκριμένα στον χώρο του κέντρου, με τον Μουραντιάν να ξεκινάει αντί του Τέρα δίπλα στον Καστανέιρα και τον Ομπιέρο.

Πίσω στην άμυνα ο Ερμάκοφ στο τέρμα με τετράδα μπροστά τους Αλεμάο, Μπουένο, Σέιντ και Γκριγκοριάν. Στα άκρα της επίθεσης οι Σερομπιάν, Γένε και ο Έζα στην κορυφή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΑΡΗΣ την υπεροχή, η Αραράτ την κλασσική ευκαιρία

Οι παίκτες του Τερζή έκαναν πράξη από το πρώτο λεπτό αυτό που ζήτησε ο προπονητής τους. Πίεση σε όλη το γήπεδο, διεκδίκηση κάθε μπάλας και εκ του αποτελέσματος πολλές μαζικές προωθήσεις στο μισό των Αρμένιων.

Το θέμα ήταν η ουσία που… δεν είχε στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι, περνώντας μπάλες στην περιοχή αλλά όχι με ευνοϊκές καταστάσεις.

Σε ροή αγώνα ο ΑΡΗΣ δεν δημιούργησε κλασσική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τις ανακατατάξεις στο κέντρο να μην βοηθούν, σε αντίθεση με την Αραράτ που παρολίγο στο 18′ να κάνει τη ζημιά στο τετ α τετ του Γένε, με τον Κουέστα να διώχνει σωτήρια.

Επιθετική… έκρηξη με Σαβέριο!

Ο Τερζής ξεκίνησε τις αλλαγές από το 46′, βγάζοντας τον Μενέντες και περνώντας τον Σαβέριο που για λίγα λεπτά ήταν μία… επίθεση μόνος του!

Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα απείλησε με ωραίο εξωτερικό. Δύο λεπτά αργότερα από τη δική του παράλληλη ο Ρουπ έχασε καλή ευκαιρία και στο 52′ γέμισε για την κεφαλιά του Μορόν και την δύσκολη απομάκρυνση του Ερμάκοφ σε κόρνερ.

Η διάταξη άλλαξε, το σύστημα επίσης αλλά η άμυνα… καθάρισε

Ο Τερζής από το 61′ άλλαξε και τη διάταξη με την είσοδο των Πάβιτσιτς και Ζουλ, γυρίζοντας σε 4-3-3 και με δύο εσωτερικούς μέσους για να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, η οποία εκτόξευσε τον αριθμό των τελικών της στο δεύτερο μέρος με τις διπλές από αυτές του πρώτου μέρους ως το 75′.

Πέραν της καλής προσπάθειας του Γένε στο 70′ η Αραράτ αδυνατούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων, τους οποίους όμως δεν ξελάσπωσε εν τέλει κάποιους από τους πολλούς ποιοτικούς της επιθετικής γραμμής.

Στο 80′ ο Φαμπιάνο πετάχτηκε στην σέντρα του Πάλμα και με κοντινή προσπάθεια βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0, το οποίο έμεινε ως το τέλος του αγώνα.

Τα στοιχεία του αγώνα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:  Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλία)

ΒΟΗΘΟΙ: Τζιοβάνι Μπακίνι (Ιταλία), Ντάριο Τσεκόνι (Ιταλία)

4ος: Φεντερίκο Ντιονίσι

 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42′ Οντουμπάζιο/29′ Γκριιγκοριάν, 33′ Σιντ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 80′ Φαμπιάνο/-

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Οντουμπάζιο, Φεράρι, Τζούρασεκ (61′ Ζουλ), Ρουπ (61′ Πάβιτσιτς), Νταρίντα, Μενέντες (46′ Σαβέριο), Πάλμα (89′ Ματαρίτα), Μορόν (89′ Χριστοδουλόπουλος)

ΑΡΑΡΑΤ (Βαρντάν Μινασιάν): Ερμάκοφ, Γκριγκοριάν (72′ Τερτεγιάν), Σειντ, Μπουένο, Αλεμάο (83′ Χακομπιάν), Ομπιέρο (89′ Αμπαρτσουμιάν), Καστανιέρα (64′ Τέρα), Μουραντιάν, Γιένε, Σερομπιάν (64′ Αβανεσιάν), Εζα

Προτεινόμενα Άρθρα