Το ντέρμπι με αριθμούς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι λένε οι αριθμοί εν όψει της Σαββατιάτικης αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΑΡΗ

Το σχετικό άρθρο του ΕΣΑΚΕ, αναφέρει: «Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Άρη δεσπόζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Πρόκειται για ένα από τα κλασικά ζευγάρια της κατηγορίας, η ιστορία του οποίου μάλιστα στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος παρουσιάζει σχεδόν απόλυτη ισορροπία.

Σε σύνολο 53 αναμετρήσεων από το 1992, η ΑΕΚ μετράει 27 νίκες έναντι 26 του Άρη. Η έδρα πάντως διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο αφού μόνο σε 10 από αυτά τα 53 ματς, νίκησαν οι φιλοξενούμενοι. Ειδικότερα στα παιχνίδια της Αθήνας, η «ένωση» έχει σημειώσει 21 νίκες έναντι τεσσάρων του Άρη.

Μάλιστα πέρυσι, η ΑΕΚ νίκησε άνετα τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στα πλέι οφ.

ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΑΕΚ

*Πέραν της 300ής εμφάνισης του Γιάννη Καλαμπόκη σε επίτευγμα που παρουσίασε με σχετικό αφιέρωμα το www.esake.gr, ο πολύπειρος γκαρντ με 12 πόντους θα φτάσει τους 2.900 ενώ με μία εκτελεσμένη βολή θα γίνει μόλις ο τέταρτος στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος με τετραψήφιο αριθμό μετά τους Χαραλαμπίδη, Σπανούλη και Διαμαντίδη.

*Με τρεις πόντους ο Νώντας Παπαντωνίου θα φτάσει τους 900.

*Ένα επιθετικό ριμπάουντ χρειάζεται ο Ντούσαν Σάκοτα για να φτάσει τα 100.

ΑΡΗΣ

 *Στην 13η θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές θα ανέβει ο Μιχάλης Πελεκάνος εφόσον αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ –δεν έπαιξε την Τετάρτη στην Ποντγκόριτσα. Έχει 378 και θα «πιάσει» τον Αντώνη Ασημακόπουλο στις 379. Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ με πέντε πόντους θα ανέβει στην 24η θέση της σχετικής λίστας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ προσπερνώντας τον Γιώργο Καράγκουτη. Έχει 2.985 πόντους και ο παλαίμαχος διεθνής 2.989.

*Πέντε ασίστ μακριά από τις 100 είναι ο Σπύρος Μούρτος.

*Με πέντε πόντους ο Βασίλης Σίμτσακ θα φτάσει τους 900.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα