"Στην… πρίζα μέχρι τέλους"

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Τσουμάνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air, μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του ΑΡΗ και για το πως πρέπει να συμπεριφερθεί από εδώ και στο εξής η ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αριστερός οπισθοφύλακας του ΑΡΗ:

Για την αγχωτική νίκη κόντρα στον Καμπανιακό:

“Μας αρέσουν τα δύσκολα (γέλια). Δεν περιμέναμε να εξελιχθεί έτσι η κατάσταση, αλλά όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς στην έδρα σου, σίγουρα η ηρεμία που έχουμε ως ομάδα μας βοήθησε. Αυτό φάνηκε και στην συνέχεια του παιχνιδιού και νομίζω πως η συνοχή που βγάζουμε, η ομοιογένεια και το οικογενειακό κλίμα, μας οδηγούν στα θετικά αποτελέσματα. Ο Καμπανιακός εχθές, όπως και όλες οι ομάδες, βγάζουν απέναντι στοιν ΑΡΗ το έξτρα κίνητρο, για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό λοιπόν σε κάθε παιχνίδι πρέπει να μπαίνουμε συγκεντρωμένοι, να το τελειώνουμε και να μην κινδυνεύουμε να χάσουμε βαθμούς. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Αυτή η νοοτροπία πιστεύω θα διατηρηθεί μέχρι τέλους, δεν θ’ αλλάξει”.

Για τα σημάδια κόπωσης που φάνηκαν στο πρώτο ημίχρονο:

“Φάνηκε λίγο η κούραση διότι είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια την προηγούμενη εβδομάδα, παίξαμε και σε βαρύ αγωνιστικό χώρο με τον Εορδαϊκό, πάντα οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε έχουν ρεπό πριν παίξουν μαζί μας, παίζει έναν μικρό ρόλο η κούραση. Τέλος καλό όλα καλά πάντως”.

Για την αγωνιστική άνοδο στο δεύτερο ημίχρονο:

“Δεν ανησυχήσαμε πιστεύω καθόλου καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Καβάλα όπου κι εκεί είχαμε μια σιγουριά στην ομάδα μια ηρεμία που μας βγήκε σε καλό. Το ορθολογικό ποδόσφαιρο είναι το πιο ουσιαστικό για εμάς και φαίνεται και στα αποτελέσματα”.

Για την διαφορά που έχει “χτίσει” ο ΑΡΗΣ από τους διώκτες του στην βαθμολογία:

“Αυτό που είπα και πριν, δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Πραγματικά κοιτάμε το τι θα κάνουμε σε κάθε παιχνίδι εμείς, να παίρνουμε τους τρείς βαθμούς και την διαφορά θα την κοιτάξουμε στο τέλος. Σε κάθε παιχνίδι θα πηγαίνουμε για τη νίκη, γιατί αυτό οφείλουμε να κάνουμε σαν ΑΡΗΣ, δεν αλλάζει κάτι. Κακά τα ψέματα η Μπαρτσελόνα δεν είμαστε, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι δεν ξέρω αν η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη από 20 βαθμούς, αλλά σίγουρα θα είναι μεγάλη”.

Για το αν η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα:

“Το έχω ακούσει αρκετές φορές αυτό το πράγμα, αλλά στην ομάδα δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια σωστή προετοιμασία, όλοι οι παίκτες μαζί από την αρχή της χρονιάς. Άλλοι παίκτες δεν είχαν κάνει καν προετοιμασία, οπότε αυτό παίζει τον δικό του ρόλο στο παιχνίδι. Θεωρώ πάντως πως από παιχνίδι σε παιχνίδι ό ένας βλέπει καλύτερα την συμπεριφορά του άλλου, έχουμε δεθεί περισσότερο και ακόμα περισσότερο θα δεθούμε στην πορεία. Ο χρόνος είναι υπέρ μας πλέον”.

Για το αν ο ΑΡΗΣ «χτίζει» νοοτροπία νικητή και χαρακτήρα φέτος:

“Σίγουρα. Αυτό που λέει και ο κόουτς Αναστόπουλος είναι ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε καθόλου, δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, τους σεβόμαστε όλους, αλλά πάνω απ’ όλα εμείς είμαστε ο ΑΡΗΣ, εμείς έχουμε το μεγαλύτερο κίνητρο απ’ όλες τις ομάδες και αυτό πρέπει να το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Μέχρι το τέλος λοιπόν πρέπει να είμαστε στην… πρίζα”.

Για την απόφασή του να επιστρέψει στον ΑΡΗ:

“Με τα δεδομένα που μας παρουσίασε ο κος Καρυπίδης, η αλήθεια είναι ότι δεν το πολυσκέφτικα. Το ότι είναι ένα ρίσκο η επιλογή να παίξεις στην Γ΄ Εθνική είναι, αλλά λίγο πολύ όλες οι επιλογές περιέχουν ρίσκο είτε είναι στην Α, είτε στην Β. Γύρισα σε μια ομάδα που την ήξερα και ήθελα να γυρίσω”.

Για το αν θέλει να πετύχει φέτος με τον ΑΡΗ ότι δεν πέτυχε την σαιζόν 2013-14:

“Φυσικά. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που έπαιξε το ρόλο του στο μυαλό μου. Δυστυχώς εκείνη η χρονιά ήταν αποτυχία για την ομάδα, δεν θέλω καν να την θυμάμαι. Ναι έπαιξε και αυτό τον ρόλο του”.

Για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα:

“Υπάρχει πολύ καλό κλίμα μέσα στην ομάδα, είμαστε μια μεγάλη παρέα. Κάποιος που δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Ανεξαρτήτου ηλικίας, ανεξαρτήτου ονόματος, όλοι κάνουν αυτό που πρέπει. Για να το καταλάβεις λοιπόν πρέπει να το ζήσεις κι εμείς το ζούμε και αυτό είναι το σημαντικότερο. Εμείς ξέρουμε τι υπάρχει στην ομάδα και αυτό καλύπτει τα πάντα”.

Για τον τραυματισμό που υπέστη πρόσφατα:

“Δυστυχώς οι τραυματισμοί δεν κάνουν διακρίσεις γενικά στον αθλητισμό. Θέλω να πιστεύω πως πέρασε αυτό, δεν μ’ ενοχλεί καθόλου πλέον. Είμαι απολύτως καλά”.

Για το επερχόμενο παιχνίδι με το Βυζάντιο:

“Είναι θετικό το ότι παίζουμε στο “Ανθή Καραγιάννη”, σ’ ένα μεγάλο γήπεδο με πιο καλό αγωνιστικό χώρο”.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα