«Η εκκαθάριση ξεκίνησε, αλλά για την ώρα δεν μπορεί να προχωρήσει»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα στοιχεία του κ. Σκόρδα»

Στο θέμα της εκποίησης του Ρυσίου και την καθυστέρηση που δημιουργεί στην διαδικασία της εκκαθάρισης αναφέρθηκε ο Αργύρης Αργυριάδης, μιλώντας στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Για την αναβολή της σημερινής εκδίκασης: «Το βασικότερο αν όχι το μόνο περιουσιακό στοιχείο της υπό εκκαθάριση εταιρίας, είναι το Ρύσιο. Οι εγκαταστάσεις πρέπει να εκποιηθούν και πρέπει να υπάρξει το αντίστοιχο αγοραστικό ενδιαφέρον. Η τιμή πρέπει να είναι ανάλογη της ζήτησης. Μία τιμή που δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, σημαίνει ότι δεν θα έχει και ενδιαφέρον προσπάθειες να αποδείξουμε το το ακίνητο έχει αξία εκατομμυρίων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Για το γεγονός ότι το θέμα του Ρυσίου μπλοκάρει την εκκαθάριση: «Αυτό είναι αλήθεια. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει, αλλά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Και ο λόγος είναι ότι δεν έχει οριστεί τιμή εκποίησης του ακινήτου».

Για το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που ζητάει ο κ. Σκόρδας: «Επικαλείται στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η σημερινή αξία, για να προκαλέσει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον, δεν είναι της τάξεως εκατομμυρίων. Ούτε για τις 500 χιλιάδες ευρώ που θέλει ο ΑΡΗΣ, θα υπάρξει αγωνιστικό ενδιαφέρον. Σαν εγκαταστάσεις, δεν είναι αντάξιες του ΑΡΗ. Αρα το να δώσει κάποιος τόσα λεφτά για ένα χωράφι μόνο, δεν έχει νόημα».

Για τον κίνδυνο απώλειας του Ρυσίου μέσα στους επόμενος μήνες: «Σε θεωρητικό επίπεδο, μπορεί να το χάσει. Σε πρακτικό επίπεδο, όχι. Δεν θεωρώ ότι θα έρθει κάποιος να πάρει ένα ακίνητο με συγκεκριμένη χρήση».

Για το που θα πάνε τα χρήματα από τον πλειστηριασμό του Ρυσίου: «Τα χρήματα πηγαίνουν στους πιστωτές, ανάλογα με τα προνόμια για τον χρόνο εκποίησης. Σχεδόν αποκλειστικά, θα πάνε στο Δημόσιο».

Για το πότε θα βγει η απόφαση για το Ρύσιο: «Η απόφαση αναμένεται τον Μάρτιο. Θέλει τουλάχιστον δύο μήνες. Ας ελπίζουμε τουλάχιστον να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι».

Προτεινόμενα Άρθρα