Το 2020 στο νέο της σπίτι

από AllAboutARIS

Παρουσιάστηκαν τα πλάνα της Τσέλσι για το νέο της γήπεδο, καθώς ο σύλλογος κατέθεσε την ανάλογη αίτηση για στάδιο 60.00 θέσεων! Τη σεζόν 2020-21 τα "εγκαίνια".

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα πλάνα για το νέο γήπεδο της Τσέλσι! Μπορεί η ομάδα του Μουρίνιο να παραπαίει προς στιγμήν στον αγωνιστικό τομέα, ωστόσο αυτό δεν της απαγορεύει να επενδύει στην επόμενη ημέρα.

Μάλιστα, η ανάλογη αίτηση κατατέθηκε στο αντίστοιχο συμβούλιο των Hammersmith & Fulham, το οποίο έκανε γνωστό πως αυτή κάνει λόγο για νέο γήπεδο εντός της περιοχής του Στάμφορντ Μπριτζ, παρόλο που για λόγους κόστους παλαιότερα είχε προταθεί η ανακαίνιση του υπάρχοντος σταδίου.

Του οποίου, όμως, το μέλλον θα είναι ιδιαίτερα … σύντομο, καθώς τα σχέδια περιλαμβάνουν κατεδάφιση του, καθώς και των συμπεριλαμαβνομένων κτιρίων, και την ανέγερση καινούριων υποδομών, με το νέο γήπεδο να έχει χωρητικότητα 60.000 θεατών. Διορία για πιθανές ενστάσεις πάνω στο σχέδιο έχει δοθεί μέχρι τις 8 γενάρη, με την Τσέλσι να τονίζει πως έχει λάβει ιδιαίτερα θετικά σχόλια.
Όσον αφορά το έργο, θα κοστίσει περίπου 500 εκατ. λίρες ήτοι 713 εκατ. ευρώ, θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και θα φέρει την υπογραφή της σχεδιαστικής ομάδας του γηπέδου της Μπάγερν Μονάχου, “Fußball Arena München” ή “Allianz Arena” ελέω χορηγού.

Βέβαια, η εκκίνηση των έργων θα σημάνει και το “ξεσπίτωμα” της Τσέλσι, η οποία για τρεις σεζόν θα πρέπει να μετακομίσει σε άλλο γήπεδο. με πιθανότερο προορισμό το Γουέμπλεϊ.

Προτεινόμενα Άρθρα