Η έκπληξη που έγινε… ευχάριστη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τη στιγμή της αποχώρησης του Λουίς Πάλμα ο ΑΡΗΣ κλήθηκε να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ενδεκάδα του. Μία εξέλιξη που την περίμενε, είχε κάνει το ψάξιμό του αλλά ακόμα δεν έχει φέρει τον αντικαταστάτη του Ονδουριανού.

Η απουσία του Πάλμα ενίσχυσε το ήδη υπάρχον ζήτημα στα εξτρέμ , με τον Μενέντες να μην πείθει και να χάνει μάλιστα χθες γκολ σε κενή εστία ερχόμενος από τον πάγκο.

Τα άκρα της επίθεσης προβλημάτισαν αρκετά τον Άκη Μάντζιο την προηγούμενη εβδομάδα, με την επιλογή του Αλβάρο Σαμόρα να είναι μία απόδειξη.

Ηταν η έκπληξη στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού, αφήνοντας την προφανή επιλογή του Μενέντες και πηγαίνοντας σε κάτι διαφορετικό έχοντας κάποιο πάτημα.

Ο Κοσταρικανός δείχνει γενικότερα καλή εικόνα στις προπονήσεις των τελευταίων εβδομάδων, τόσο επί Τερζή που έπαιρνε χρόνο αλλά και με Μάντζιο.

Ο προπονητής του ΑΡΗ πόνταρε στην όρεξη και στην ευκαιρία που είχε να διαχειριστεί ο Σαμόρα, ο οποίος χρειάστηκε 18 λεπτά για να τον δικαιώσει, σε μία από τις πολλές φορές που είχε ήδη κλείσει εσωτερικά σαν δεύτερος φορ δίπλα στον Μορόν. Παράλληλα απέφυγε τα εύκολα λάθη, βοήθησε αμυντικά και ένα από τα λίγα αρνητικά του ήταν η κατάχρηση της κατοχής σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σίγουρα ο νεαρός μεσοεπιθετικός χρειάζεται ακόμα δουλειά και προσαρμογή ώστε να μπει σε ένα τακτικό “καλούπι” και να κάνει πιο ώριμο του παιχνίδι. Χθες όμως κέρδισε εκ νέου πόντους και φαίνεται ο Μάντζιος να τον έχει στο μυαλό του μέχρι να αυξηθούν οι επιλογές του για τα εξτρέμ.

Προτεινόμενα Άρθρα