Γκολ και θέαμα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Χορταστικός κατά διαστήματα και με τον Κόκε να σκοράρει στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα, ο ΑΡΗΣ κέρδισε εύκολα την Θύελλα Φιλώτα διατηρώντας την διαφορά από τον δεύτερο Νέστο.

Σκορ και θέαμα. Ο ΑΡΗΣ όχι μόνο έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Θύελλας Φιλώτα αλλά πρόσφερε και πλούσιο θέαμα στους φίλους του πραγματοποιώντας την πιο παραγωγική του εμφάνιση την οποία συνδύασε και με τέσσερα γκολ κόντρα στην ομάδα από την Φλώρινα. Η παρουσία του Σέρχιο Κόκε, για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, έκανε τον ΑΡΗ λιγότερο προβλέψιμο και με περισσότερες εμπνεύσεις από τη μέση και μπροστά, αναγκάζοντας παράλληλα τους φιλοξενούμενος να κρατούν αρκετούς παίκτες πίσω.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο ο ΑΡΗΣ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και απέκτησε συντριπτική κατοχή της μπάλας κλείνοντας την Θύελλα στο μισό γήπεδο. Με μαέστρους Κόκε και Τάτο και επιθέσεις κυρίως από τη δεξιά πλευρά που κινούνταν Γεωργιάδης και Νλουντουλου οι κίτρινοι κατά τα διαστήματα ήταν και θεαματικοί. Ο Κόκε στο 20΄ ήταν αυτός που ξεκίνησε το πρώτο γκολ με ωραία ενέργεια από τον άξονα και κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας στον Νλουντούλου που σέντραρε στον Τάτο που απλώς με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι έχοντας πετύχει το γρήγορο γκολ έψαξαν και ένα δεύτερο και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 34΄ αν η κεφαλιά του Καπνίδη από σέντρα του Γεωργιάδη έβρισκε στόχο. Κόντρα στη ροή του αγώνα, στην αμέσως επόμενη φάση η Θύελλα ισοφάρισε με κεφαλιά του Ιορδανίδη από εκτέλεση κόρνερ, γκολ για το οποίο έχει μερική ευθύνη και ο εκτός θέσης Σιδεράκης.

Πάνω που φαινόταν ότι οι δυο ομάδες θα πήγαιναν με το 1-1 στα αποδυτήρια, ο Κόκε κράτησε για τον εαυτό του την τελευταία κουβέντα και με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή στο 45΄ έβαλε και πάλι τον ΑΡΗ μπροστά στο σκορ.

Όπως τέλειωσε το ημίχρονο ο ΑΡΗΣ έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Ο Ντούνης στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, από ωραία σέντρα του Πόι από αριστερά έδωσε στο 48΄ αέρα δυο γκολ στον ΑΡΗ και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ μέχρι το 70΄ συνέχισε σε υψηλές στροφές. Έχασε ευκαιρίες (Ντούνης στο 57΄) και έβαλε και τέταρτο γκολ στο 69΄ μετον Ιντζίδη που… ντύθηκε Καπνίδης και με ωραίο γυριστό σουτ έκανε το 4-1. Απο το σημείο εκείνο και έπειτα οι γηπεδούχοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων εν όψει Δραμας την Τετάρτη.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Γεωργιάδης (61΄ Βουτσιάς), Κόκε, Ροβας, Σαμαράς, Ιντζίδης, Πόι, Ν΄Λουντούλου (46΄Ντούνης), Καπνίδης (72΄ Κωνσταντινίδης), Τάτος, Τσουμάνης.

ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ (Βασίλης Παπαδόπουλος): Κοντογουλίδης, Σπηλιώτης, Γεωργόπουλος, Πάλα, Τακίδης, Παπαγεωργίου (84΄ Αθανασιάδης), Θεοδουλίδης, Ελευθεριάδης, Ιορδανίδης (67΄ Καραπέτρος), Στεφανίδης, Μπαστάνης (67΄ Σέχι).

Προτεινόμενα Άρθρα