Το Μάντσεστερ τα πρωτεία

από AllAboutARIS

Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ και η Σίτι, είναι οι δύο σύλλογοι των οποίων οι παίκτες έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στις Εθνικές τους ομάδες, για το 2015, όπως δέιχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο του Διεθνούς Κέντρου Μελετών για τον Αθλητισμό.

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη προχώρησε το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο του Διεθνούς Κέντρου Μελετών για τον Αθλητισμό. Θέμα της οι ομάδες οι οποίες έχουν παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές σε Εθνικές ομάδες, για το τρέχον έτος.

Η πρωτιά ανήκει στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, Γιουνάιτεντ και Σίτι, με τις συνολικές διεθνείς συμμετοχές των ρόστερ τους να φτάνουν τις 240, δηλαδή 120 η καθεμία.

Στη τρίτη θέση η Τσέλσι με 111, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Παρί Σεν Ζερμέν με 106 και Μπαρτσελόνα με 99.

Όσο αφορά τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, που αποτέλεσαν δείγμα της έρευνας, η Πρέμιερ Λιγκ είναι με διαφορά πρώτη, κατακτώντας τις 10 από τις 20 θέσεις της τελικής λίστας!

Από την τελική 10άδα, οι επτά σύλλογοι έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, με μόνη εξαίρεση την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις Τότεναμ και Ίντερ, που δεν βρίσκονταν στη φετινή διοργάνωση.

Αν και η απουσία της Ρεάλ Μαδρίτης από την πρώτη πεντάδα προκαλεί αίσθηση, οι Μαδριλένοι κατακτούν μία άλλη πρωτιά, καθώς έχουν τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ως διεθνείς. Συγκεκριμένα, 19 είναι ο αριθμός, με την Γιουνάιτεντ να ακολουθεί με 18 και Γιουβέντους και Τότεναμ με 17.

Προτεινόμενα Άρθρα