Σταμάτησε στα πέντε…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Επιστροφές στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε ο ΑΡΗΣ τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2015, επικρατώντας εύκολα του Εβρου Σουφλίου με 5-0, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου επέστρεψε στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις μετά την ήττα στην Δράμα, παίζοντας ανά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και φτάνοντας για πρώτη φορά φέτος, στην επίτευξη πέντε τερμάτων.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τις ήττες των Νέσου και Δόξας, έφερε τον ΑΡΗ ξανά στο +10 από την 2η θέση και στο +12 από την 3η. 

Ο Κόκε άνοιξε τον δρόμο

Ο Ισπανός ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο για την νίκη του ΑΡΗ, ίσως σε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Ο Κυβελίδης πάτησε μόνος του, στο 19′ στην περιοχή από τα δεξιά και «έσπασε» στο πέναλτι για τον Ισπανό, ο οποίος πλάσαρε εύκολα για το 1-0.

Από δημιουργός, «εκτελεστής»

Από την αρχή ήταν φανερή η διάθεση των παικτών του ΑΡΗ να βρουν τον Κυβελίδη μέσα στην περιοχή. Οι «κίτρινοι» επέμεναν με γεμίσματα κυρίως από την δεξιά πλευρά και σε ένα από αυτά ήρθε το 2-0. Στο 35′ ο Ρόβας έβγαλε με ωραία κάθετη τον Ν’ Λουντούλου στην πλάτη της άμυνας, ο Γάλλος πάτησε από τα δεξιά στην περιοχή και βρήκε τον Κυβελίδη στο δεύτερο δοκάρι, για να κάνει με κοντινό πλασέ το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο έμπειρος επιθετικός χτύπησε ξανά, σκοράροντας αυτή τη φορά με κεφαλιά από την μικρή περιοχή, στην αριστερή γωνία του Μπινόπουλου, έπειτα από την σέντρα του Κόκε.

Αλλαγές στην επανάληψη

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Αναστόπουλος πέρασε τον Βουτσιά στην θέση του Τσουμάνη, με τον 25χρονο εξτρέμ να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Καζναφέρης προωθήθηκε στα χαφ μαζί με τον Τάτο, ο Καλογέρης (πέρασε στο 39′ αντί του τραυματία Ρόβα) οπισθοχώρησε στα στόπερ και ο Μελισσάς μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Μπήκε χαλαρά, ανέβηκε μετά το 60′

Το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου έφερε μία φυσιολογική χαλαρότητα για τον ΑΡΗ στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, ωστόσο η ομάδα με την συμπλήρωση μά ώρα αγώνα ανέβασε πάλι στροφές. Στο 68′ ο Κόκε με ωραία μπαλιά από τον άξονα έβγαλε τον Τάτο σε θέση για γκολ, για να αποκρούσει ο Μπινόπουλος το κοντινό σουτ του 26χρονου άσσου. Στο 71′ ο Τάτος γέμισε με φάουλ από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Σαμαράς όμως είδε την κεφαλιά του να περνάει λίγο έξω.

Πόι και Κωνσταντινίδης ολοκλήρωσαν την… πεντάρα

Ο… επιμονος, για ακόμη ένα γκολ, ΑΡΗΣ έφτασε στο 4-0 στο 76′. Ο Τάτος με ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε τρεις παίκτες έξω από την αντίπαλη περιοχή και βρήκε στα δεξιά τον Πόι, για να στείλει με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Σουφλίου. Ο τελευταίος που προσέθεσε το όνομα του στην λίστα των σκόρερ ήταν ο Κωνσταντινίδης, με κοντινή κεφαλιά του Κωνσταντινίδη, από την σέντρα του Μελισσά.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Καζναφέρης, Σαμαράς, Ρόβας (39′ Καλογέρης), Μελισσάς, Τσουμάνης (46′ Βουτσιάς), Πόι, Ν’ Λουντούλου, Κόκε, Τάτος, Κυβελίδης (67′ Κωνσταντινίδης)

Εβρος Σουφλίου (Δημήτρης Χατνάκης): Μπινόπουλος, Αλεξίου, Μπάμνιος, Χατζάκος, Λίτσιος (79′ Χαρ. Λουϊζίδης), Δραγανίδης, Πιτσόκος, Χιζανασβίλι (70′ Κουτσούλας), Λίτσκας, Ζεκερίδης, Μέρτικας (60′ Εμρέ)

Προτεινόμενα Άρθρα