Αναστόπουλος για όλους και για όλα

από AllAboutARIS

Για όλα όσα συνέβησαν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος μίλησε ο Νίκος Αναστόπουλος, τονίζοντας πως επιδίωξη του ίδιου και της ομάδας είναι να δώσουν χαρά στον κόσμο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο έμπειρός κόουτς στην Συνέντευξη Τύπου:

«Θα έπρεπε και πέρυσι να υπήρχε η ίδια ευαισθησία. Η ίδια ευαισθησία δεν υπήρχε και πέρυσι… για ποιο λόγο; Θα πρέπει εγώ να μπαίνω σε αντιπαράθεση, γιατί όπως ξέρετε πολύ καλά είμαι αυθόρμητος κι ένας άνθρωπος που λειτουργεί πάντα όπως αισθάνεται. Δεν προσπαθώ να είμαι άλλος και στο μικρόφωνο διαφορετικός. Η ίδια ευαισθησία θα έπρεπε να υπήρχε και πέρυσι. Δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις, γιατί δεν είναι σωστό». Είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Με αφορμή το τέλος του πρώτου γύρου, μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω έναν απολογισμό του τι κάναμε στον πρώτο γύρο. Όπως γνωρίζετε, όταν ξεκίνησε αυτή η μεγάλη προσπάθεια με τον κ. Κατυπίδη θέσαμε έναν στόχο, τουλάχιστον, μέχρι τον Δεκέμβριο που η ομάδα θα τελείωνε ο πρώτος γύρος, η ομάδα να ήτανε μπροστά με διαφορά 10 βαθμών, πράγμα το οποίο επετεύχθη. Ένας ένας, οι στόχοι που βάλαμε από την αρχή επιτυγχάνονται.

Από εκεί και πέρα, σε αντίθεση με την περσινή πορεία της ομάδος η οποία τέτοια εποχή ήταν 3η πίσω από την Καβάλα και τον Πανσερραϊκό. Επίσης είχε απώλειες στο γήπεδό μας 5 βαθμούς εν αντιθέσει με φέτος που έχουμε μόνο νίκες εντός έδρας. Εκτός έδρας πέρυσι η απώλειες ήταν έξι, φέτος είναι πέντε. Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν, καμία σχέση η φετινή πορεία με την περσινή. Δεν υπάρχει ομάδα στο ποδόσφαιρο που θα κάνει 34 νίκες και να έχει και απόδοση τέτοια ώστε να μπορεί να συνδυάζει και τα δύο. Εμείς λοιπόν φέτος βάλαμε τον στόχο, πάση θυσία ο ΑΡΗΣ ν’ ανέβει και από εκεί και πέρα ένας δεύτερος στόχος να μπορέσουμε να παίξουμε και καλά. Βλέπω όμως ότι ορισμένοι προσπαθούν να βγάλουν τα νούμερα που σας ανέφερα λάθος. Παρουσιάζεται δηλαδή η περσινή πορεία ως πετυχημένη και η φετινή ως προβληματική. Δεν είναι σωστό. Εγώ σας μιλάω με αριθμούς… Πως είναι δυνατόν να τρως 3-0 από τον Καμπανιακό; Πως γίνεται η ομάδα να χάνει εντός έδρας με 0-1 και με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να ισοφαρίζεις στο 92; Είδατε φέτος τέτοια φαινόμενα; Καμία επισήμανση πέρυσι. Και τα λέω γιατί δεν ήμουνα στον ΑΡΗ, αλλά παρακολουθούσα. Γενικά παρακολουθώ το ποδόσφαιρο και δεν μου ξεφεύγει τίποτα! Η κριτική είναι μέρος του ποδοσφαίρου και μέρος του παιχνιδιού, αλλά να γίνεται καλοπροαίρετα. Τον κόσμο δεν τον διώξαμε εμείς, τον κόσμο προσπαθούμε να τον μαζέψουμε, να έρθει πάλι στο γήπεδο. τον κόσμο τον έδιωξε η περσινή πορεία της ομάδος, χωρίς ν’ αφήνω καμία αιχμή. Σας μιλάω με αριθμούς, όλα αυτή την στιγμή στον ΑΡΗ λειτουργούνε ρολόι. Φτάσαμε στο σημείο ν’ ακούγεται ότι είμαστε απλήρωτοι δύο μήνες. Όχι μόνο είμαστε πληρωμένοι στην ώρα μας, αλλά είμαστε και καλοπληρωμένοι. Για να λέμε την αλήθεια. Το μεγάλο πρόβλημα του ΑΡΗ είναι η εσωστρέφεια και το να λέμε καμιά φορά «δεν πάμε καλά εμείς φταίει ο ΑΡΗΣ». Πρέπει να καταλάβουμε πως ο ΑΡΗΣ είναι ο κόσμος. Δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε ο κ. Καρυπίδης, ούτε οι παίκτες. Χωρίς τον κόσμο είμαστε τελειωμένοι, δεν έχουμε τύχη.

Φτάσαμε στο σημείο να γράφουμε και να λέμε ότι δεν πήγαμε να δούμε την Κ-17. Εκείνη την ώρα είχαμε προπόνηση… Ν’ αφήσω δηλαδή την προπόνηση να πάω να δω την Κ-17; Η Κ-17 πέρυσι τι έκανε; Εγώ έχω να δω παίκτη από την εποχή του Γιαννιώτα και του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Είμαι χρόνια στην μπάλα και πως λειτουργεί το σύστημα εδώ στον ΑΡΗ το γνωρίζω. Μιλάω πάντα καλοπροαίρετα, αλλά δεν μου αρέσουν ορισμένα πράγματα που δεν είναι πραγματικότητα. Δεν μπορείς να μιλάς χωρίς να διασταυρώσεις τις πληροφορίες.

Όπως βλέπετε λοιπόν, ο στόχος σιγά σιγά υλοποιείται και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ποιο ρόστερ; Αν ήταν μόνο τα ονόματα και οι φανέλες να παίρνουν τα πρωταθλήματα, η Α.Ε.Κ. θα είχε κατακτήσει το Champions League, μόνο με τα ονόματα. Η Τσέλσι φέτος είναι πιο ενισχυμένη, πέρυσι πήγε μέχρι τους οκτώ της Ευρώπης και φέτος κινδυνεύει. Αυτό λοιπόν που θα προσπαθήσουμε με τον δεύτερο γύρο, παράλληλα με το αποτέλεσμα, να παίζουμε και καλή μπάλα. Είναι ένα μέρος του στόχου μας, αλλά πρωτίστως και αδιαπραγμάτευτα, ο ΑΡΗΣ πρέπει ν’ ανέβει κατηγορία. Όχι μόνο φέτος και του χρόνου. Δεν αντέχει ο κόσμος άλλο.

Αυτά ήθελα να πω, εύχομαι πάνω απ’ όλα να έχουμε την υγεία μας και καλή χρονιά γιατί δεν θα ξαναϊδωθούμε μέχρι το νέο έτος».

Για την ήττα της Καβάλας και αν θα μπορούσε ο ΑΡΗΣ να έχει διαφορά ακόμη μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες:

«Δεν το συζητάμε αυτό. Αυτό είναι κάτι που γίνεται κατά κόρον. Όταν μια ομάδα μας αντιμετωπίζει προέρχεται από ένα ρεκόρ, έχει δηλαδή ένα πλεονέκτημα. Αυτό το φαινόμενο το είδαμε και με άλλες ομάδες. με τον Νέστο που μετά την μεταξύ μας ισοπαλία πήγε κι έχασε με 3-0 από την Καβάλα, όπως έχασε σήμερα η Δόξα. Αυτό το ξέρουμε, ξέρουμε ότι ο ΑΡΗΣ είναι ένα μέγεθος, γι’ αυτό και ο κάθε ποδοσφαιριστής ετοιμάζεται και δίνει τον καλύτερό του εαυτό για οποιοδήποτε σκοπό. Δεν μας ενδιαφέρει. Εμάς σαν ΑΡΗΣ μας απασχολεί το τι κάνουμε εμείς. Ευτυχώς φέτος έχουμε το πλεονέκτημα να μην μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Λίγο πολύ το ξέραμε ότι θα συμβεί αυτό. Είναι αναμενόμενα τ’ αποτελέσματα».

Αν υπάρχουν σκέψεις για την ενίσχυση της ομάδας:

«Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ρόστερ έχουν την ομάδα με 10 βαθμούς μπροστά και είχαμε την δυνατότητα να είμαστε και με περισσότερους. Εάν θα πάρουμε κάποιον, αυτός θα είναι σε θέση να βοηθήσει. Η εκτίμησή μου είναι πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει, διότι δεν αρκεί να έρθει ένας παίκτης στην ομάδα, πρέπει να μπει και στην φιλοσοφία. Δεν αρκεί να είσαι καλός παίκτης, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, να μπορέσει να προσαρμοστεί».

Για την κατάσταση του Ντούνη:

«Είχε ένα θέμα ο Ντούνης και πιστεύω τώρα η διακοπή να τον βοηθήσει να παρουσιαστεί καλύτερος, γιατί ξέρετε ότι στην αρχή του πρωταθλήματος είχαμε θέματα επειδή δεν κάναμε προετοιμασία. Από τους 25 οι 22 δεν είχαν κάνει προετοιμασία. Μόνο οι Τάτος, Τσουμάνης και Παυλίδης είχαν κάνει με την Βέροια. Όπως καταλαβαίνεται το πρόβλημα ήταν διπλό. Αφενός να κερδίζουμε και αφετέρου να δουλεύουμε και την φυσική μας κατάσταση. Παίξαμε με εννιά στον Εορδαϊκό και μέσα στην λάσπη, αν δεν έχεις καλή φυσική κατάσταση το χάνεις το παιχνίδι. Αυτόν τον στόχο ευτυχώς τον πετύχαμε και κερδίζοντας τα παιχνίδια και βάζοντας τις βάσεις για την συνέχεια, γιατί το πρωτάθλημα δεν τελειώνει σήμερα. Εμείς θα πάμε με το σκεπτικό ότι το πρωτάθλημα αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου. Έχουμε το χρόνο να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε».

Για το μεγάλο διάστημα απραξίας που μεσολαβεί του Κόκε:

«Επειδή την έχω ζήσει την αποχή και σαν παίκτης, χρειάζεσαι χρόνο να προσαρμοστείς. Ο κάθε παίκτης που μπαίνει να παίξει περνάει μέσα από μια διαδικασία. Χρόνο με τον χρόνο, παιχνίδι με το παιχνίδι, μπαίνεις σε μια διαδικασία για να είσαι έτοιμος να παίξεις».

Σε τι οφείλεται το κενό που παρουσιάζει στην απόδοσή της η ομάδα εκτός έδρας:

«Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα που να έχει την ίδια απόδοση και εντός και εκτός έδρας. Τα γήπεδα είτε άλλα είναι ακούρευτα, είτε άλλα είναι ξερά, αυτά είναι και δεν αλλάζουν. Στα ίδια παίζει και ο αντίπαλος. Εάν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια με την Κοζάνη και το Κοκκινόχωμα που δεν ήμασταν καλοί στο δεύτερο ημίχρονο, σε όλα τα υπόλοιπα είχαμε διαστήματα καλύτερα από τους αντιπάλους μας. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας κάναμε πέντε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Ήταν θέμα χρόνου να κάνουμε το γκολ. Αυτό σημαίνει μεγάλη ομάδα όμως, να μην βρίσκεσαι στην καλή σου μέρα και να κερδίζεις. Δεν υπάρχει ομάδα που να παίζει καλά εντός κι εκτός. Είναι κάτι το οποίο θα το δουλέψουμε μεταγενέστερα, όχι τώρα. Εφόσον εξασφαλίσουμε την κατηγορία».

Για το θέαμα που προσφέρει η ομάδα:

«Εσείς ποια ελληνική ομάδα θα πληρώνατε εισιτήριο για να δείτε; Υπάρχει ομάδα; Εμάς μας ενδιαφέρει να παίρνουμε τους τρείς βαθμούς. Πέρυσι η ομάδα υπέστη μια ταλαιπωρία αγωνιστική, με αποτέλεσμα να έχει αντίκρισμα στον κόσμο. Το εισπράττω από τον κόσμο όταν με συναντάει στον δρόμο. Πρέπει η ομάδα να πετύχει τον στόχο και κάτι που κατά τα φαινόμενα το κάνει. Και στην Football League πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να γίνει μια ανάλογη πορεία για να φύγουμε από αυτές τις κατηγορίες. Δεν γίνεται ο ΑΡΗΣ με αυτό το γήπεδο, αυτόν τον κόσμο να παίζει εδώ. Δεν το λέω υποτιμητικά, ποτέ ούτε σαν ποδοσφαιριστής, ούτε σαν προπονητής δεν υποτίμησα κανέναν, όλοι έχουν την αξία τους. μαζί με τον κ. Καρυπίδη έχουμε θέσει ως στόχο να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Εσείς που είστε χρόνια στον ΑΡΗ το γνωρίζεται καλύτερα, ότι να φύγεις οπό τέσσερις τελικούς με άδεια χέρια είναι δύσκολο. Όλοι είμαστε εδώ για να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε».

Για το αν υπάρχει επαρκής παρακολούθηση της Κ-17:

«Από την περσινή ομάδα ποσα παιδιά κρίθηκαν αξιόλογα και προωθήθηκαν στην πρώτη; Τα παιδιά δεν είναι έτοιμα ακόμη, γι’ αυτό ζήτησα να μάθω ποια παιδιά κατά την κρίση του υπευθύνου είναι ικανά για να έχουν μια εξέλιξη. Ήρθαν τα παιδιά, τα είδαμε, από τότε δεν παίξαμε γιατί είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό του Παυλίδη. Θα έχουμε την δυνατότητα στο μέλλον να παίζουμε φιλικά παιχνίδια, να βλέπουμε ποια παιδιά έχουν τα φόντα να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Πέρυσι όμως δεν είδα κανένα παίκτη από την Κ-17 να παίζει στην πρώτη ομάδα… Γιατί δεν συνέβη αυτό;»

Για το αν μπορεί ο ΑΡΗΣ, με βάσει την φετινή εικόνα να κάνει ανάλογη πορεία και του χρόνου:

«Αυτή την στιγμή όλα τα θέματα και η λειτουργία είναι πάρα πολλή καλή και δεν βλέπω τον λόγο να μην συνεχιστεί και του χρόνου. Το μυστικό της ομάδας φέτος είναι ότι υπάρχει καλή λειτουργία και στο αγωνιστικό και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Όταν κάτι είναι πετυχημένο δεν το αλλάζεις. Αυτό που έχει δείξει η πείρα μου στο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια».

 

Προτεινόμενα Άρθρα