"Ο Νεϊμάρ είναι καλός, αλλά…"

από AllAboutARIS

Με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια μίλησε για την ποδοσφαιρική αξία του Νεϊμάρ ο Πελέ. Ο Βραζιλιάνος «θρύλος» βρήκε… ένα κάρο ψεγάδια στον σταρ της Μπαρτσελόνα ενώ είπε τη γνώμη του για το Μέσι-Ρονάλντο

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Placar” και στο πλαίσιο μιας συζήτησης περί συγκρίσεων, ο Βραζιλιάνος «θρύλος» δεν έδειξε να εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες του σταρ της Μπαρτσελόνα. Ή τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να τον κατατάσσει στους κορυφαίους:

“Δεν γυρίζει πίσω, δεν δημιουργεί, δεν συνεργάζεται με την ομάδα. Είναι δύσκολο να τον συγκρίνεις χωρίς όλα αυτά. Ο Νεϊμάρ είναι καλός παίκτης, αλλά πόσα γκολ έχει βάλει με κεφαλιά”, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Δεν δίστασε, δε, να πει ότι ο Βασκονσέλος (μέσος της Σάντος στη δεκαετία του ’50) “ήταν δέκα φορές καλύτερος”.

Πέραν αυτού, ο Πελέ δεν παρέλειψε να πει τη γνώμη του και για τη σύγκριση Μέσι-Ρονάλντο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Ο Μέσι είναι ο καλύτερος την τελευταία δεκαετία. Δεν τα πάει καλά όμως με το κεφάλι και χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο το αριστερό πόδι απ’ όσο το δεξί. Πριν λίγο καιρό ο Κριστιάνο ήταν ο καλύτερος, αν και εγώ έμοιαζα περισσότερο με τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο”.

Όσο για το κλείσιμο και αναφερόμενος στο αγαπημένο του θέμα -τον εαυτό του- ο Πελέ απάντησε και στο πώς θα ήταν τα πράγματα αν έπαιζε σήμερα. Είπε λοιπόν: “Σήμερα ο Πελέ θα ήταν καλύτερος από τότε, γιατί η προπόνηση είναι πολύ καλύτερη. Το ταλέντο το δίνει ο Θεός, αλλά είσαι πολύ καλύτερος αν είσαι καλά προετοιμασμένος”.

Προτεινόμενα Άρθρα