Έπρεπε να είναι ανάποδα… για να κερδίσεις

από AllAboutARIS

Για να κερδίσεις τον Παναθηναικό εκτός έδρας, έπρεπε να κάνει το…τέλειο παιχνίδι. Να σουτάρεις με υψηλά ποσοστά, να αποφύγεις τα φάουλ και να παλέψεις στα ριμπάουντ. Βλέποντας τα στατιστικά, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ο ΑΡΗΣ για να έχει… τύχη, έπρεπε να είναι ανάποδα σχεδόν όλα.

Θα έπρεπε δηλαδή ο ΑΡΗΣ να σουτάρει με 53% στα τρίποντα και 17/32 και όχι με 32% και 7/22 που είχαν οι “κίτρινοι”. Η διαφορά είναι 30 πόντοι αν οι “κίτρινοι” είχαν τα ποσοστά του Παναθηναικού. Στο πρώτο ημίχρονο όπου ο ΑΡΗΣ ήταν μέσα στην διεκδίκηση της πρόκρισης τα ποσοτά ήταν 3/8 τρίποντα και 38% για τον ΑΡΗ ενώ οι γηπεδούχοι είχαν 5/14 και 36%. 
Ανέβασαν τα ποσοστά τους δηλαδή στα τρίποντα στο δεύτερο μέρος σχεδόν κατά 100% και πήραν συνολικά 36 πόντους έναντι μόλις 12 του ΑΡΗ. 

Οι “κίτρινοι” είχαν 20/42 δίποντα έναντι 14/42 του Παναθηναικού, κάτι που δείχνει ότι οι γηπεδούχοι σούταραν περισσότερα τρίποντα παρά δίποντα. Άρα από θέμα τακτικής ο Δημήτρης Πρίφτης πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε, αναγκάζοντας τον Παναθηναικό να εγκαταλείψει το παιχνίδι στην ρακέτα όπου είχε πλεονέκτημα και να πάει στο τρίποντο. Όμως τα ποσοστά των γηπεδούχων ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικά. 
Στα ριμπάουντ ο ΑΡΗΣ στο πρώτο ημίχρονο, όταν και ήταν πίσω μόλις με έναν πόντο, είχε 17 ριμπάουντ έναντι 20 του Παναθηναικού, αλλά στο τέλος υπήρχε διαφορά 12 ριμπάουντ (38-26) ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι “κίτρινοι” δηλαδή πήραν μόλις 9 ριμπάουντ, κυρίως λόγω της ευστοχίας των αντιπάλων τους. 

Στις ασίστ ο ΑΡΗΣ είχε 17, με τον Παναθηναικό να έχει 26 (στο πρώτο ημίχρονο η αναλογία ήταν 12-7), ενώ οι “κίτρινοι” έκαναν λιγότερα λάθη 13 έναντι 16. 

Στο μπάσκετ οι αριθμοί λένε την αλήθεια τις περισσότερες φορές και έτσι ο ΑΡΗΣ για να μπορούσε να διεκδικήσει την νίκη θα έπρεπε να… έχει τα στατιστικά του Παναθηναικού, κυρίως στα ποσοστά ευστοχίας. Αντίθετα οι “κίτρινοι” ήταν κακοί στα τρίποντα και με 32% δεν είχαν ελπίδα. 

Προτεινόμενα Άρθρα