Κράτησε κλειστά τα χαρτιά του

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δεν φανέρωσε ούτε χθες τα πλάνα του ο τεχνικός του ΑΡΗ

Το χθεσινό φιλικό με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, αναμενόταν να είναι και η τελική… πρόβα για τον ΑΡΗ πριν την επιστροφή του στις επίσημες υποχρεώσεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, προς απογοήτευση όσων περίμεναν να βγάλουν κάποια συμπεράσματα από τα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου.

Ο προπονητής του ΑΡΗ, ακολουθώντας την.. περπατημένη των προηγούμενων φιλικών, έδωσε συνέχεια στις δοκιμές, έχοντας ωστόσο αυτή την φορά τους περισσότερους βασικούς στην διάθεση του.

Ο 58χρονος τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με το γνωστό 4-2-3-1 και τον Τζινάρ στο τέρμα, αφήνοντας εκτός τον Σιδεράκη. Στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου υπάρχει ερωτηματικό για τον αντικαταστάτη του τραυματία Γεωργιάδη, χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο μέρος ο αριστεροπόδαρος Ραούλ Μπράβο, με τον Τσουμάνη να καλύπτει το αριστερό και τους Ιντζίδη-Σαμαρά στα στόπερ.

Στα χαφ χρησιμοποίησε το γνωστό δίδυμο Ρόβα-Κανζαφέρη, με τον δεύτερο να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για τα δεξιά της άμυνας. Ο Ντούνης με τον Πόι κάλυψαν τις πλευρές, ενώ για πρώτη φορά φέτος ο Κόκε έπαιξε στην κορυφή, με τον Τάτο «δεκάρι». Οι φάσεις ήρθαν για τον ΑΡΗ στα πρώτα 45′ λεπτά, όχι όμως και το γκολ, με τον Κόκε να χάνει δύο κλασσικές ευκαιρίες στις οποίες στάθηκε άτυχος.

Η μετατροπή του του 4-4-2 δεν έκανε περισσότερο παραγωγικό τον ΑΡΗ επιθετικά, αλλά έγινε πιο ουσιαστικός γεμίζοντας με δύο φορ, Κυβελίδη και Κωνσταντινίδη, την περιοχή και έτσι έφτασε στο 3-0. Οι πολλές αλλαγές στην επανάληψη δεν… προσφέρονται και για τα καλύτερα συμπεράσματα όσον αφορά τα πλάνα του Αναστόπουλου και πλέον αναμένονται με ενδιαφέρον οι προπονήσεις της επόμενης εβδομάδας. Οι θέσεις που παρουσιάζουν πάντως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τις επιλογές του «Αναστό», είναι το δεξί άκρο της άμυνας, τα στόπερ και η επιθετική γραμμή της ομάδας, όπου όλα είναι ανοικτά. 

Προτεινόμενα Άρθρα