Πρόεδρος Πανακρωτηριακού στο AllAboutARIS: “Μεγάλος ντόρος με τον ΑΡΗ στα Χανιά”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πριν λίγες εβδομάδες ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρότζεκτ το οποίο βάζει πολύ… ζεστά στον “χάρτη” της ομάδας τις ακαδημίες και την ανάδειξη ποδοσφαιριστών.

Το “ARIS Soccer School” ανακοινώθηκε το προηγούμενο διάστημα και ήδη από χθες μετράει το πρώτο μέλος του, με τον Πανακρωτηριακό των Χανιών να είναι η πρώτη ακαδημία που εντάσσεται στο δίκτυο της ΠΑΕ.

Μία ακαδημία που αριθμεί 200 παιδιά και θα αποτελέσει την πρώτη “δεξαμενή” άντλησης ποδοσφαιριστών εκτός Θεσσαλονίκης για τον ΑΡΗ, με ανθρώπους που δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

“Δύο χρόνια προσπαθούσαμε να δούμε που θα πάμε μετά τη συνεργασία μας με τα Χανιά. Είχαμε προτάσεις από ομάδες αλλά υπήρχε το χιλιομετρικό όριο. Κοιτάξαμε μέχρι και στο εξωυερικό, είχαμε θετική ανταπόκριση ακόμα και από τη Γιουβέντους.

Ηταν μία μέρα που μιλούσαμε και με τον Μίμη (σ.σ. ένας εκ των προπονητών της ακαδημίας) κάνοντας πλάκα και είπαμε “γιατί δεν μιλάμε με τον ΑΡΗ;”. Και όταν έγινε γνωστό ότι αρχίζει το δίκτυο, ένα λεπτό μετά μπήκα στη σελίδα του ΑΡΗ. Το στέλνω στα στελέχη της ομάδας και λέω τους ενημερώνω ότι θα τηλεφωνήσω στην ΠΑΕ.. Μίλησα με τον κ. Σχετάτη και του είπα να το προχωρήσουμε. Το θέλαμε πολύ να προχωρήσει… Δεν είναι πρόβλημα ότι το δίκτυο είναι νέο. Μπορούμε να βοηθήσουμε”, δήλωσε στο AllAboutARIS ο πρόεδρος του Πανακρωτηριακού Νίκος Ροζάκης, αναλύοντας εν συνεχεία το πλαίσιο συνεργασίας των δύο πλευρών.

“Θα είμαστε κομμάτι του δικτύου, όπως ορίζει το καταστατικό. Σαφώς και θα παρέχουμε παιδιά στον ΑΡΗ εφόσον ζητηθούν. Βγάζουμε παιδιά για να παίξουν ποδόσφαιρο, όχι για προσωπικό όφελος. Η φιλοσοφία της ακαδημίας μας είναι αυτή.

Μέσα στον επόμενο μήνα θα οργανώσουμε μαζί με τους ανθρώπους του ΑΡΗ σίγουρα μία επίσκεψη στα Χανιά. Αυτή τη βδομάδα ξεκινάμε ενημέρωση των γονέων για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Περιμένουμε τους ανθρώπους του ΑΡΗ να δουν τα παιδιά και για κάποια camp που θα γίνουν στο μέλλον. Έχουμε δικό μας γήπεδο, γιατρό φυσιοθεραπευτή, διατροφολόγο, τεχνικό διευθυντή και 11 προπονητές. Πάνω από 200 παιδιά. στο δυναμικό μας Ο,τιδήποτε χρειάζεται για αυτό το επίπεδο”.

Ο ΑΡΗΣ με αυτή τη κίνηση δεν κερδίζει μόνο μία ακαδημία αλλά και ακόμη μία… διαφήμιση σε ένα νησί όπου το κιτρινόμαυρο στοιχείο είναι αρκετά έντονο, έχοντας συμφωνήσει να στείλει για τα παιδιά και δικό του εξοπλισμό.

“Η πρόθεση είναι να πάρουν όλα τα παιδιά στολή του ΑΡΗ και να τη φορούν στα καμπ που θα οργανώσουμε. Στο γήπεδο θα γίνει μία γωνία του ΑΡΗ. Έχει γίνει μεγάλος ντόρος στα Χανιά. Θεωρώ ότι θα πετύχει. Εδώ υπάρχουν αρκετοί φίλαθλοι του ΑΡΗ. Δεν σας κρύβω ότι είχαμε κάποιες αντιδράσεις αλλά δεν μας αφορά. Τέτοιες αντιδράσεις για οπαδικούς λόγους, δεν μας αφορούν. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν τα παιδιά μας”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα