Κόστισε… μόνο 139 εκ

από AllAboutARIS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, η κατασκευή του μουσείου που ετοιμάζει εδώ και λίγο καιρό, είναι εντός χρονοδιαγράμματος και στις 28 Φεβρουαρίου, θα ανοίξει τις πόρτες του!

Ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα τηςΠαγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (ΦΙΦΑ) δεν είναι κάποια διοργάνωσή της. Είναι το μουσείο που ετοιμάζει στη Ζυρίχη και οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, κάτι που σημαίνει πως στις 28 Φεβρουαρίου, 2 μέρες μετά την εκλογή του νέου της προέδρου, θα είναι διαθέσιμο στο κοινό!

Το κτήριο 32.000 τ.μ., που κόστισε 139 εκατ. δολάρια, θα διαθέτει τρία επίπεδα εκθεμάτων, τα οποία θα φτάσουν τα 1000 και θα συνοδεύεται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. 60 διαδραστικές οθόνες θα υπάρχουν στους διαδρόμους του, δίνοντας μία σπάνια εμπειρία, στους επισκέπτες του μουσείου!

Επιπλέον, θα στεγάζονται πάνω από 4.000 βιβλία, σχετικά με το λαοφιλέστερο άθλημα, ενώ είναι περιττό να πούμε πως ο θεσμός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα είναι η μεγαλύτερη ατραξιόν του μουσείου!

Η ιδέα για ένα τέτοιο εγχείρημα υπήρχε χρόνια στο μυαλό των ιθυνόντων, κάποια όμως κολλήματα με τις Αρχές της Ζυρίχης να καθυστερούν την έγκριση, η οποία και ήρθε, μετά από προσωπικές πρωτοβουλίες του πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ!

Προτεινόμενα Άρθρα