Το παραδέχτηκε και πληρώνει

από AllAboutARIS

Ο Χαβιέρ Μασεράνο ομολόγησε τη φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από το 2011 έως το 2012 και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους.

ανακοίνωσή του, ο παίκτης της Μπαρτσελόνα κάνει γνωστό ότι ήρθε σε συμφωνία με τις οικονομικές και δικαστικές αρχές της χώρας, παραδέχεται ότι απέκρυψε έσοδα κατά την επίμαχη περίοδο και του επιβλήθηκε φυλάκιση ενός χρόνου, αλλα αντ’ αυτού ο ίδιος ζήτησε να πληρώσει πρόστιμο μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπεται. 

Στην ανακοίνωση ο Μαστσεράνο τονίζει ότι ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν έχει γνώση οικονομικών και λογιστικών θεμάτων, τα οποία χειρίζονται άλλοι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν γνώριζε για την φοροδιαφυγή. Ωστόσο, αναφέρει ότι άνθρωποι του περιβάλλοντός του, του σύστησαν να έρθει σε συμβιβασμό και να παραδεχθεί την απάτη. 

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου, με την ακροαματική διαδικασία να κρατά μόλις δέκα λεπτά, τον ποδοσφαιριστή να ομολογεί και το δικαστήριο να του επιβάλει την ποινή φυλάκισης του ενός έτους και πρόστιμο 816.000 ευρώ. 

Aξίζει να σημειωθεί ότι, όπως έγινε γνωστό χθες, στις 30 Μαΐου θα αρχίσει η δίκη του Λιονέλ Μέσι, ο οποιίος κατηγορείται επίσης για φοροδιαφυγή.

Προτεινόμενα Άρθρα