Καλώς τα παιδιά… 3-0!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με σκόρερ τους Τάτο (πέναλτι), Ντούνη και Ρόβα ο ΑΡΗΣ είχε ένα ακόμη ξεκούραστο απόγευμα στο Βικελίδης κερδίζοντας την Καβάλα με 3-0.

Με το δεξί μπήκε ο ΑΡΗΣ στο γήπεδό του για το 2016 κερδίζοντας εύκολα με 3-0 την Καβάλα, διατηρώντας παράλληλα την διαφορά που τον χωρίζει από τον Νέστο Χρυσούπολης, ενώ την αύξησε κι άλλο από την Δόξα Δράμας. Ο ΑΡΗΣ ουσιαστικά καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 2-0 και στην επανάληψη παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, κατέβασε στροφές και απλά πέτυχε ένα ακόμη γκολ που ήταν και το πιο εντυπωσιακό.

Χορταστικό από κάθε άποψη ήταν το πρώτο ημίχρονο με ευκαιρίες εκατέρωθεν, δοκάρι, πέναλτι, αποβολή και φυσικά γκολ. Ο ΑΡΗΣ ήταν ορεξάτος στο πρώτο τέταρτο και με πρωταγωνιστή τον φορμαρισμένο Ντούνη επιδίωξε το γρήγορο γκολ.

Στο 7΄ πάσαρε στον Τάτο αλλά αυτός από το σημείο το πέναλτι σούταρε πάνω στον Αθανασίου ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό σέντραρε στον Καπνίδη το ταουνάκι του οποίου έφυγε ελάχιστα εκατοστά έξω. Η Καβάλα είχε το δικό της δίλεπτο (17΄- 18΄) για να σκοράρει, εκμεταλλευόμενη κυρίως τα λάθη του ΑΡΗ.

Ο Σαμαράς γύρισε στο 16΄ απρόσεχτα στον Τζινάρ που τελευταία στιγμή βγήκε και μάζεψε προ του Πτηνόπουλου ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κυριακίδης σούταρε ψηλά αμαρκάριστος στην περιοχή. Η απάντηση του ΑΡΗ στη διπλή ευκαιρία της Καβάλας ήρθε στο 23΄ όταν αρχικά το ωραίο σουτ του Τάτου έδιωξεο Αθανασίου ενώ και το σουτ του Ντούνη που ακολούθησε τη φάση έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί.

ΔΟΚΑΡΙ, ΠΕΝΑΛΤΙ, ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ 1-0

Στο 37΄ έγινε η φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο και εν γένει τον αγώνα αφού μετά από βολίδα του Καπνίδη στο δοκάρι, ο Πόι που πήρε το ριμπάουντ ανατράπηκε από πίσω από τον Σταματόπουλο που όχι μόνο έκανε το πέναλτι αλλά αποβλήθηκε με κόκκινη, αφού ο Πόι ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Τάτος το εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ με σουτ στο παραθυράκι του Αθανασίου.
 
ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΝΤΟΥΝΗΣ

Ο ΑΡΗΣ “καθάρισε” το ματς με το Ντούνη στο 45 να πλασάρει εξαιρετικά, μετά από εξαιρετική πάσα του Πόι και οι δυο ομάδες να πηγαίνουν με το 2-0 στα αποδυτήρια.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΟ ΡΟΒΑ ΓΙΑ ΤΟ 3-0

Η ασφάλεια των δυο γκολ και το αριθμητικό πλεονέκτημα, έκαναν λιγότερο θεαματικό το δεύτερο ημίχρονο που εκτός του εκπληκτικού γκολ του Ρόβα στο 64΄ με βολίδα από τα 25 μέτρα δεν είχε άλλες συγκινήσεις, πέρα βέβαια από ορισμένα σουτ του Τάτου κυρίως, αλλά και του Πόι 

Η Καβαλα με παίκτη λιγότερο απλά δεν μπορούσε ενώ ο Αναστόπουλος βρήκε ευκαιρία να ξεκουράσει Ρόβα και Ντούνη και να δοκιμάσει και το 4-4-2 αρχικά με δίδυμο Καπνίδη-Κυβελίδη και στο τέλος Κυβελίδη-Κωνσταντινίδη.

ΑΡΗΣ (Ν. Αναστόπουλος): Τζινάρ, Τσουμάνης, Σαμαράς, Ρόβας (69΄Κυβελίδης), Καλογέρης, Ιντζίδης, Πόι, Βουτσιάς, Καπνίδης (77΄Κωνσταντινίδης), Τάτος, Ντούνης (69΄Ν΄Λουντούλου)

ΚΑΒΑΛΑ (Γ. Γουνελάς): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μπαντάνης, Τουμανίδης, Δέντσας, Παληγεώργος, Παπαδόπουλος (40΄Κυγαής), Δουμάνης (72΄Ασημάκης), Μπάτζιος, Κυριακίδης, Πτηνόπουλος (50΄Παππάς)

Προτεινόμενα Άρθρα