To AllAboutARIS στο "Casa Milan" (pics+vids)

από AllAboutARIS

Η φάση του "Last 32" του EuroCup έφερε την Ολίμπια Μιλάνου στον δρόμο του ΑΡΗ. Η ιταλική πολή μπορεί να θεωρείται η "πρωτεύουσα της παγκόσμιας μόδας" αλλά ένα από τα αξιοθέατα τα οποία πρέπει να επισκεφτεί όποιος βρεθεί στο Μιλάνο είναι το "Casa Milan" ή αλλιώς το "Σπίτι της Μίλαν".

Το AllAboutARIS βρέθηκε στο Μιλάνο και σας παρουσιάζει το στολίδι της Μίλαν, το “Casa Milan” το οποίο πραγματικά αλλάζει τα δεδομένα στην έννοια Μουσείο για μία ομάδα, από τις μεγαλύτερες του πλανήτη.
Το “Σπίτι της Μίλαν” άνοιξε τις πύλες του το 2014 και έκτοτε, ένα σύγχρονο χτίσμα το οποίο περιλαμβάνει το Μουσείο της ομάδας, την μπουτίκ αλλά και ένα εστιατόριο σε μία έκταση 9.000 τετραγωνικών μέτρων. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Μιλάνου και στην περιοχή Πορτέλα και από μακριά προκαλεί τον θαυμασμό του επισκέπτη, ο οποίος ανυπομονεί για την περιήγηση του στο Μουσείο αλλά και στους υπόλοιπους χώρους.

Η… βόλτα, αν μπορεί να το πει κανείς έτσι, αφού άνετα μπορείς να χάσεις την αίσθηση του χρόνου και να περάσεις 2-3 ώρες χωρίς να χάσεις το ενδιαφέρον σου ούτε για ένα λεπτό, ξεκινάει από το “Mondo Milan” που είναι το Μουσείο των “ροσσονέρι”, όπου η είσοδος κοστίζει 15 ευρώ, ενώ υπάρχουν και άλλες προσφορές για μικρότερες ηλικίες και οικογένειες.

Με το πρώτο βήμα μέσα στο Μουσείο, αντιλαμβάνεσαι ότι θα γυρίσεις τον χρόνο πίσω, αν αφεθείς θα ζήσεις τα πρώτα χρόνια της Μίλαν, τα “πέτρινα” και θα φτάσεις σε αυτά των επιτυχιών με τις κατακτήσεις των επτά Champions League. Μπαίνοντας και κοιτώντας στο πάτωμα βλέπεις από το πρώτο εκατοστό του Μουσείου, ξεκινάει μία ιστορική αναδρομή από το 1899, έτος ίδρυσης της Μίλαν΄ως το σήμερα. Κάθε βήμα σου πέφτει πάνω σε μία χρονιά, ενώ στην αριστερή πλευρά του Μουσείου μπορείς να δεις την πορεία της ομάδας κάθε έτος, τι πέτυχε ανάλογα με το ύψος που φτάνει το συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο ξεκινάει από την μέση του δωματίου. Για την καλύτερη πληροφόρηση του επισκέπτη, υπάρχει γραπτή αναφορά για την πορεία της ομάδας ενώ υπάρχει και σχετικό βίντεο στις χρονιές όπου η Μίλαν κατέκτησε κάποιο ευρωπαικό τρόπαιο.

Στην δεξιά πλευρά μπορεί κανείς να δει διάφορα ενθύμια του παρελθόντος όπως φανέλες παλιών ομάδων, αντικείμενα ποδοσφαιριστών που έγραψαν ιστορία στην Μίλαν όπως παπούτσια, κάλτσες, γάντια και οτιδήποτε αφορά έναν ποδοσφαιριστή. Ξεχωριστό χώρο στο Μουσείο της Μίλαν κατέχει μία από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και “σημαία των ροσσονέρι” για 20 χρόνια, από το 1977 ως το 1997 και ο λόγος για τον Φράνκο Μπαρέζι. Επίσης υπάρχουν τα ατομικά τρόπαια που κέρδισαν ποδοσφαιριστές της Μίλαν, σε περίοπτη θέση βραβεία όπως η “Χρυσή Μπάλα”.

Μετά το κομμάτι που αφορά την ιστορία της Μίλαν, ξεχωριστά ανά χρονιά, ο επισκέπτης εισέρχεται στον χώρο που τον επηρεάζει και τον μαγνητίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο “Casa Milan”. Στην αίθουσα τροπαίων της ομάδας του Μιλάνου όπου βρίσκονται και τα 47 που έχει κερδίσει. Σε περίοπτη θέση τα έξι Champions League, ενώ στο κέντρο της αίθουσας υπάρχει ένα γιγάντιο αντίγραφο του έβδομου Champions League που κέρδισε η Μίλαν στην Αθήνα το 2007. Και ξαφνικά εκεί που… χαζεύεις τα τρόπαια, τα φώτα κλείνουν και ξεκινάει ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο, με κομμάτια από τις μεταδόσεις από τους τελικούς που κατέκτησαν οι “ροσσονέρι”.

Συνεχίζοντας την περιήγηση σου στο “Mondo Milan” μένεις έκπληκτος από ένα τρισδιάστατο βίντεο το οποίο ξεκινάει με μία ανθρώπινη καρδιά να πάλλεται και στην συνέχεια σαν… ολογράμματα η σημερινή πρόεδρος της Μίλαν Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι αλλά και τεράστιες μορφές της ιταλικής ομάδας όπως ο Φράνκο Μπαρέζι, ο Πάολο Μαλντίνι, ο Αντρέι Σεφτσένκο και ο Κακά, εμφανίζονται μπροστά σου και σου μιλάνε για την Μίλαν, τι σημαίνει να αγαπάς και να υπηρετείς τους “ροσσονέρι”, με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν και διάφορα κόλπα με την μπάλα, ενώ ο επισκέπτης νιώθει τόσο έντονα την παρουσία τους και περιμένει μία… πάσα.

Το Μουσείο της Μίλαν δεν τελειώνει εκεί, αλλά συνεχίζεται με μία αίθουσα η οποία φιλοξενεί την έκθεση «La Fabbrica Delle Coppe», και αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, κυρίως το “Ζιλ Ριμέ” το οποίο κατασκεύασε στην σημερινή μορφή του ο Ιταλός γλύπτης Σίλβιο Γκαζανίγκα. Εκεί μπορείς να δεις εικόνες για το πως δημιουργήθηκε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα πρώτα σχέδια και την διαδικασία που οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα. Όμως η μεγάλη έκπληξη για τον επισκέπτη είναι η παρουσία ενός γνήσιου “Ζιλ Ριμε”, αυτό που κατέκτησε η Εθνική Ιταλίας στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006.

Κάπου εκεί, στο τέλος της έκθεσης ανεβαίνεις στα σκαλιά και μπαίνεις στην μπουτίκ της ομάδας, όπου μπορείς να βρει τα… πάντα. Βέβαια έχοντας ζήσει την εκπληκτική και μοναδική εμπειρία του Μουσείου, πάντα φεύγεις με ένα ενθύμιο της Μίλαν, είτε είσαι υποστηρικτής της είτε όχι.
Δίπλα ακριβώς υπάρχει το “Cuccinelo”, ένα εστιατόριο όιπου μπορείς να φας αλλά να πιεις και τον καπουτσίνο σου, μετά την βόλτα στο Μουσείο και την μπουτίκ της Μίλαν.

Όσον αφορά την πρόσβαση στο “Casa MIlan”, βρίσκεται στην Βία Αλντο Ρόσι 5, και μπορεί ο επισκέπτης να πάρει το μετρό και την κόκκινη γραμμή (Metropolitana) από το Duomo και να κατέβει στη στάση Lotto. Από εκεί θα περπατήσει για περίπυο 10 λεπτά για να συναντήσει το “Casa Milan” ενώ υπάρχουν και σχετικά μπάνερ που ενημερώνουν για το πόσα μέτρα απομένουν μέχρι τον τελικό προορισμό.

Προτεινόμενα Άρθρα