Non-stop και η Νάπολι!

από AllAboutARIS

Λίγες ώρες μετά την τεσσάρα της Γιουβέντους η Νάπολι απάντησε με πεντάρα στην Εμπολι (5-1) και επέστρεψε στην κορυφή της Serie A.

Τρένο η Γιούβε, τρένο και οι Παρτενοπέι που έφτασαν τις 6 σερί νίκες στο Campionato και δείχνουν με κάθε τρόπο ότι θα πάνε τη μάχη για το Scudetto όσο πιο μακριά γίγεται. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι για δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας ματς νίκησε με ανατροπή και είχε ξανά σκόρερ τον Γκονσάλο Ιγουαΐν που έφτασε τα 22 γκολ σε 22 ματς. Στα 10 βρίσκεται πλέον ο Ινσίνιε, ενώ δύο έβαλε ο Χοσέ Καγιεχόν. Τα άσχημα νέα είναι ότι συμπλήρωσαν κάρτες Αλαν και Χισάι και δεν παίζουν στον αγώνα με την Λάτσιο το βράδυ της Τετάρτης (03/02).

Ο Ιγουαΐν είχε την πρώτη καλή στιγμή του ματς αναγκάζοντας τον Σκορούπσκι σε δύσκολη επέμβαση και το βολέ του Ινσίνιε πέρασε λίγο έξω από το παραθυράκι του Πολωνού keeper. Ο Πιπίτα και Χάμσικ δοκίμαζαν τα πόδια τους σε κάθε ευκαιρία όμως η Εμπολι ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα. Στο 28′ ο Παρέδες εκτέλεσε φάουλ από τα 25 μέτρα, η μπάλα βρήκε στον Καγιεχόν και ξεγέλασε τον Ρέινα για το 0-1. Οι Ναπολιτάνοι δεν επηρεάστηκαν και η ένταση και η ενέργεια που έβγαζαν τους έδωσε τη δυνατότητα να γυρίσουν το ματς άμεσα. Στο 33′ ο Ινσίνιε έκανε σέντρα πάρε-βάλε για το κεφάλι του Ιγουαΐν ο οποίος βρήκε εύκολα τη γωνία για το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ινσίνιε έκανε μόνο δική του τη δόξα με το 10ο γκολ του στη φετινή Serie A με εκπληκτικό φάουλ στο οποίο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Σκορούπσκι (2-1).

Στο 51′ ο Καμπορέζε σημάδεψε το ντεμπούτο του με την Νάπολι με αυτογκόλ ύστερα από το γύρισμα του Καγιεχόν από δεξιά για το 3-1. Ο ίδιος προσπάθησε να μειώσει για την Εμπολι στο 68′ αλλά η κεφαλιά του ύστερα από εκτέλεση κόρνερ πέρασε άουτ για ακολουθήσουν ακόμα δύο… όμοια γκολ για τους Βεζουβιάνι στο φινάλε. Ο Μέρτενς έφυγε από αριστερά στο 83′ και το 88′ και έβγαλε σέντρες στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Χοσέ Καγιεχόν σε ρόλο killer τελείωσε πειστικά και τις δύο φάσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα