Η ΕΠΟ και το 50% του νέου ΚΑΠ

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Με αφορμή το παράδειγμα του Εργοτέλη, ο ΑΡΗΣ πρέπει να είναι έτοιμος και για αυτή την παράμετρο

Αποφασισμένος προκειμένου να εμπλακεί στα διοικητικά του Εργοτέλη, εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες του athleticradio ο Γιώργος Βρέντζος.

Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων, τόσο από την πλευρά της ΕΠΟ, όσο και από αυτή της εκκαθάρισης της ΠΑΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νεό ΚΑΠ η νέα ΠΑΕ που θα προκύψει θα έχει ως κληρονομιά από την προηγούμενη το 50% των χρεών από τα χρέη που υπήρχαν, τα οποία αναμένεται να έχουν τελεσιδικήσει με την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βρέντζος σε περίπτωση που το ποσό τις 500.000 τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, εμφανίζονται θετικοί στο να καλύψουν το εν λόγω ποσό, προκειμέου η ομάδα του Ηρακλείου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα σ΄ότι έχει να κάνει με την αδειοδότηση της.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που τα χρέη είναι διαχειρίσμα και οι ποινές όχι αυστηρές, κάτι το οποίο θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα, σχετικά με τις κυρώσεις για την αποχώρηση των «κιτρινόμαυρων» από την συνέχεια του πρωταθλήματος, τότε ο Βρέντζος θα στηρίξει την λύση η ομάδα να συμμετάσχετι στην Γ΄ Εθνική.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο τελικά δεν γίνει, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Α2 κατηγορία της ΕΠΣ Ηρακλείου, όπου και συμμετέχει η ομάδα Νέων σενάριο το οποίο εαν προκριθεί ο Εργοτέλης θα ξεκινήσει από το μηδέν χωρίς τον βραχνά των χρεών του παρελθόντος.

Που κολλάει ο ΑΡΗΣ σε όλα αυτά; Πέρα από την ΕΕΑ ένα ακόμη θέμα που έχει να λύσει είναι και αυτό. Με την ενημέρωση από ΕΠΟ να σημειώνει ότι δεν θα υπάρχει αναδρομική ισχύς. Αλλά επειδή τα παθήματα είναι πρόσφατα είναι ξεκάθαρο ότι και αυτό πρέπει να το εξασφαλίσειη διοίκηση Καρυπίδη με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει αναδρομική ισχύς. Μετά το περσινό μάθημα ωστόσο (με Καλαιτζίδη όμως κι όλοι αντιλαμβάνονται τι σήμαινε αυτό), φέτος ο ΑΡΗΣ θα είναι προετοιμασμένος για όλα.

Προτεινόμενα Άρθρα